Рома - Удинезе: Традицията ще бъде спазена


Н. Гавазов

Рома - Удинезе: Традицията ще бъде спазена

Рома - Удинезе
Стадион: "Олимпико", Рим
Дата: 28.10.2012г.
Час: 21:45
Съдия: Давиде Маса

Рома посреща Удинезе в среща от деветия кръг на Серия А и ще се опита да продължи добрата си серия от началото на този месец. В същото време колектива на Франческо Гуидолин ще пътува до Вечния град в опит да постигне първа победа извън своята крепост - трудна задача, защото последният успех на „фриулци" на „Олимпико" е от септември 2005 година.

Ярката и весела дружина на Зденек Земан проведе няколко сложни срещи с Ювентус, Аталанта и Дженоа. Някъде с успех, а другаде с пълен провал. След волевата победа над „грифоните" чешкият специалист доведе до оставката на своя колега, но по-важното е, че тактиката и футбола на „вълците" през второто полувреме на „Луиджи Ферарис" показаха, че римляните все още слушат авантюриста Земан, чийто решения поне засега изглеждат напълно ефективни. Благодарение на последните си две победи, Рома се изкачи на пето място в класирането и има в актива си 14 точки, изоставайки от втория Наполи на пет, а от Лацио и Интер на четири точки.

Удинезе победи много трудно аутсайдера Пескара в миналия кръг, а в средата на седмицата загуби от швейцарския Йънг Бойс с 1:3 в Лига Европа. За никого не е тайна, че вторият по значимост клубен турнир на Стария континент не е интересен за италианските отбори. Истинският си потенциал апенинците могат да демонстрират само в Калчото или в Шампионска лига. Фриулци влизат в днешния си мач с две победи, три равенства и една загуба в последните си шест срещи от Серия А. Тези резултати засега отреждат на Удинезе 11-то място в класирането, а спечелените досега точки - 9, са само с две повече от опасната зона.

Лобонт, Тадей и Балдзарети са контузени, така че Земан вероятно ще използва Пирис и Маркиньос като бекове. Добрата новина е, че всичките халфове са на разположение и кой от тях ще играе ще бъде лично решение на треньора. Ако Тачидис запази титулярното си място, това ще означава, че Пиянич и Брадли ще започнат от пейката. Схемата на игра ще е 4-3-3, като Дестро и Освалдо са в конкуренция за атаката. Там със сигурност ще видим Тоти и Ламела.

Гостите имат много проблеми в кадрово отношение. Муриел, Баста, Баду, Бенатиа, Пинци и Паскуале са контузени, а Данило изтърпява дисквалификация. Отсъствието на водещите защитници ще накара Гуидолин да заложи на Кода и Хертакс в отбраната, а Вилианс ще замести Пинци в средата на терена. Маикосуел ще помага на Ди Натале отпред, а на определен етап от мача може да видим в игра и Фабрини. Схемата на игра ще бъде 3-5-1-1.

- Над 2.5 гола бяха вкарани от Рома в 15 от последните 18 мача в Серия А.

- Рома спечели шест от последните си седем домакинства срещу Удинезе във всички състезания.

- Рома отбеляза най-малко да гола в 8 от последните си 10 мача в Серия А.

- Рома отбеляза най-малко два гола в шест от последните си седем домакински мача срещу Удинезе във всички състезания.

Мачът вероятно ще премине под знака на високо темпо и ожесточени битки по фланговете, където е слабото място на домакините. Удинезе ще се опита да задържа повече топката в халфовата линия, за да принуди своите колеги от Рома да тичат повече и да допускат повече грешки. В същото време „вълците" ще атакуват с къси пасове през средата, докато техните противници ще използват дълги топки, за да стигнат до вратата на Стекеленбург, а това предполага, че фриулци често ще изпадат в засади. Много е вероятно Рома да вкара гол в резултат на индивидуални умения и след контрол на играта в половината на гостите. Фаворит за спечелване на срещата е столичния тим, който има подкрепата на своята публика, а играчите са с по-висок морал от този на съперника, който на всичкото отгоре е без важни футболисти. Ето защо, най-вероятно традицията ще бъде спазена и Рома отново ще победи.

Прогноза: Рома - Удинезе 3:1

Последни 5 изиграни срещи:

Рома:

23 септември Каляри - Рома 0:3 (Серия А)
26 септември Рома - Сампдория 1:1 (Серия А)
29 септември Ювентус - Рома 4:1 (Серия А)
07 октомври Рома - Аталанта 2:0 (Серия А)
21 октомври Дженоа - Рома 2:4 (Серия А)

Удинезе:

04 октомври Ливърпул - Удинезе 2:3 (Лига Европа)
07 октомври Наполи - Удинезе 2:1 (Серия А)
13 октомври Удинезе - Горица 1:0 (Приятелска среща)
21 октомври Удинезе - Пескара 1:0 (Серия А)
25 октомври Йънг Бойс - Удинезе 3:1 (Лига Европа)

Досегашни срещи:

Рома - Удинезе

80 срещи
37 победи за Рома
23 равенства
20 победи за Удинезе
Голова Разлика: 143:92 за Рома

Коефициенти от bet365:
Рома - 1.57
Равен - 4.33
Удинезе - 5.00

Коефициенти от Offsidebet:
Рома - 1.57
Равен - 3.75
Удинезе - 6.00

Мачът можете да гледате на живо във ftv.bg!


> ВЗЕМИ ДО 300 ЛЕВА НАЧАЛЕН БОНУС В BETANO ТУК! <
  Сподели
188