Фиорентина - Лацио: Среща от епохата на Възраждането


Н. Гавазов

Фиорентина - Лацио: Среща от епохата на Възраждането

Фиорентина - Лацио
Стадион: "Артемио Франки", Фиорентина
Дата: 28.10.2012г.
Час: 16:60
Съдия: Мауро Бергонци (Генуа)

През 90-те години противопоставянето на клубовете от Флоренция и Рим беше главното събитие на кръга. По-късно Фиорентина, а след това и Лацио сдадоха своите позиции, но сега и двата отбора се намират в подем. Римляните започнаха своя прогрес при Еди Рея, а Фиорентина през този сезон, след осъществени внушителни трансфери и пристигането на амбициозния Винченцо Монтела. Въпреки видимия прогрес, трудно е да твърдим, че Фиорентина и Лацио имат сили да се борят за Скудетото. Причините са най-различни, но двата тима притежават качества, които да им помогнат да се класират в зоната, даваща право на участие в Шампионска лига догодина. Местата обаче за Италия са три, а по всичко изглежда, че Ювентус и Наполи са окупирали първите две позиции. Тук ще добавим и апетита на Рома и Интер... Това прави утрешния мач много специален и ако говорим за дербито на кръга, то ще бъде на „Артемио Франки" във Флоренция.

Фиорентина ще посрещне Лацио с две загуби от осем мача, но неуспехите дойдоха при гостувания на конкурентите Наполи и Интер, в които „виолетовите" можеха и да отмъкнат точки, ако бяха по-решителни в заключителния етап на атаките си и бяха повярвали в успеха. За сметка на това Фиорентина превърна своя стадион в истинска крепост и е без поражение на „Артемио Франки", а единствената загуба на точки дойде при срещата с Ювентус. Така, хората на Винченцо Монтела събраха 12 точки от осем мача и са шести в класирането на шест пункта от своя утрешен съперник.

Лацио също влиза в този мач с две загуби. Едната срещу Дженоа у дома си, а другата при гостуването на Наполи, където „орлите" бяха пометени с 3:0 от „партенопеите". След това обаче столичани подобриха своята форма, в строя се завърнаха някои от контузените и резултата е, че последваха три поредни победи. Тази добра серия завърши миналата седмица със заслужен успех над Милан, макар че в последния четвърт час футболистите на Петкович повече мислеха как да запазят преднината си от три гола и за малко не допуснаха изравняване на резултата.

Кампорезе е контузен от Фиорентина, а Писаро и Ронкалия изтърпяват наказание. Това е сериозна дупка в средата на терена, която вероятно ще бъде запушена от Акуилани. Савич ще замени наказания защитник, а Оливера, Фернандес и Ромуло ще спорят за две от местата в средата на терена. Монтела ще излезе с трима в защита, а дали ще разположи четирима в средата на терена или петима - това ще е лично негово решение. Нападателите обаче ще са двама и най-вероятно там ще видим Тони и Йоветич, макар че има и опция за включването на Ляич или Ел Хамдоуи.

Едерсон, Станкевчиус, Раду и Маркети са аут от утрешния двубой заради контузии. Това означава, че Бизари отново ще замени Маркети. Петкови няма да прави някакви съществени промени в организацията на играта, така че ще видим постройка 4-1-4-1 с Клозе на върха на атаката и Ледесма в опорната зона.

- Лацио спечели 8 от последните си 10 мача в Серия А.

- Фиорентина запази суха вратата си в 6 от последните си 8 домакински мача в Серия А.

- Лацио спечели полувремето и целия ма в 6 от последните си 8 мача в Серия А.

- Лацио спечели последните си 4 мача срещу Фиорентина във всички състезания.

- Фиорентина е непобеден в последните си осем домакински мача в Серия А.

- Лацио вкара най-малко два гола в последните си три мача в Серия А.

 

Този мач както казахме по-горе ще покаже амбициите на двата отбора. Равенството ще запази статуквото, но трите точки ще дадат огромен тласък нагоре и ще повишат самочувствието. Очакванията са, че Фиорентина ще атакува основно по фланговете и ще създава положения за гол. Лацио от своя страна ще се опита да превземе вратата на своя противник чрез използване на индивидуалните умения, а освен това гостите са много силни във въздушните двубои (поне статистиката показва това). Като цяло, изправени сме пред динамичен и оспорван двубой, който е много вероятно да завърши без победител. Умората в столичани от пътуването до Гърция в средата на седмицата обаче ще в техен минус. Именно този факт ни кара да мислим, че след почивката орлите ще се изморят, а домакините ще станат по-агресивни и в крайна сметка ще постигнат своето.

Прогноза: Фиорентина - Лацио 1:0

Последни 5 изиграни срещи:

Фиорентина
22 септември Парма - Фиорентина 1:1 (Серия А)
25 септември Фиорентина- Ювентус 0:0 (Серия А)
30 септември Интер - Фиорентина 2:1 (Серия А)
07 октомври Фиорентина - Болоня 1:0 (Серия А)
21 октомври Киево - Фиорентина 2:0 (Серия А)

Лацио :

30 септември Лацио - Сиена 2:1 (Серия А)
04 октомври Лацио - Марибор 1:0 (Лига Европа)
07 октомври Пескара - Лацио 0:3 (Серия А)
20 октомври Лацио - Милан 3:2 2:0 (Серия А)
25 октомври Панатинайкос - Лацио 1:1(Лига Европа)

Досегашни срещи:

Фиорентина - Лацио

128 срещи
43 победи за Фиорентина
39 равенства
46 победи за Лацио
Голова Разлика: 164:172

Коефициенти от bet365:
Фиорентина - 2.10
Равен - 3.25
Лацио - 3.60

Коефициенти от Offsidebet:
Фиорентина - 2.15
Равен - 3.10
Лацио - 3.50

Мачът можете да гледате на живо във ftv.bg!


> ВЗЕМИ ДО 300 ЛЕВА НАЧАЛЕН БОНУС В BETANO ТУК! <
  Сподели
280