Катания - Ювентус: Сицилианската крепост ще оцелее


Н. Гавазов

Катания - Ювентус: Сицилианската крепост ще оцелее

Катания - Ювентус
Стадион: "Анджело Масимино", Катания
Дата: 28.10.2012г.
Час: 13:30
Съдия: Андреа Джервасони

Непобедимият Ювентус продължава да жъне успехи по италианските терени, увеличавайки разликата с Наполи през миналия уикенд, но утре шампионите пътуват до Сицилия, където ще се изправят пред едно сериозно предизвикателство в лицето на Катания - отборът, който за малко не победи „бианконерите" през миналия сезон.

Сицилианският тим успешно разиграва ролята на скромен колектив, който обаче благодарение на добрата треньорска работа и дисциплина на футболистите се представя над предела на своя потенциал. Седмото място в класирането и съседството с Фиорентина и Сампдория няма как да не радва феновете, а разликата от петия Рома е само три точки. Редувайки победи пред собствена публика със загуби навън, с тази тактика „слоновете" могат да стигнат далече. Миналата седмица Катания дори можеше да измъкне нещо срещу Интер на „Сан Сиро", ако при 1:0 за домакините рефера беше отсъдил дузпа за събаряне на Алехандро Гомес. Това не се случи, а в 85-та минута Паласио отбеляза втори гол в мрежата на Андухар.

Ювентус се завръща в любимия си турнир, в който той е господар, за разлика от Шампионската лига, където „Старата дама" все още е без победа и рискува да не се класира за плейофите. Успехът над основния конкурент за титлата Наполи е признак за класата и статута на торинци, които са едноличен лидер в Серия А с 22 точки от 24 възможни, но Ювентус е изправен пред сериозен график и от миналогодишния комфорт, когато тима играеше по мач на седмица, сега няма и помен. Три дни след пътуването си Сицилия, шампионите приемат Болоня, а 72 часа след това ще се изправят срещу Интер, за да дойде след четири дни и мача от най-престижния турнир на Стария континент, в който всички очакват дългоочакваната победа. Ще се справи ли Конте с ротациите в отбора?

В „Торе дел Грифо" където е базата на Катаня, Роландо Маран тренира „слоновете" без контузените Кеко, Терачиано, Скиача, Аугустин, Белучи и Фернандес. Вероятно това ще доведе до включването на Кастро в стартовия състав. Бергесио и Моримото са в конкуренция за място сред титулярите. Схемата на игра ще е 4-3-3, като Иско и Алмирон отиват на фланговете, а опитния Легроталие ще бъде в центъра на защитата.

Тази вечер от лагера на шампионите пристигнаха две новини. Добрата е, че Симоне Пепе се завърна в тима и получи първата си повиквателна след дългата контузия, с която се бореше. Лошата новина е, че „бианконерите" ще бъдат без Лусио и Маркизио. Клаудио е с рецидив на стара контузия, а бразилеца е болен от грип. Асамоа и Лихтщайнер също се завърнаха от почивката, която им даде Конте в Шампионската лига и вероятно двамата ще патрулират по крилата. Проблемът с Маркизио може би ще се реши чрез включването на Исла или друг полузащитник, но това ще бъде лично решение на треньора.

- Ювентус е непобеден в последните си 47 мача в Серия А.

- Ювентус вкара най-малко два гола в 9 от последните си 10 мача в Серия А.

- Ювентус е без загуба в последните си 6 мача срещу Катания.

- Утрешните съперници бележат повече през второто полувреме, отколкото до почивката.

- Двата отбора не са вкарвали гол през този сезон между 30-та и 45-та минута.

Домакините са на трето място в таблицата по брой на домакинските точки, докато с известни условности Ювентус играе еднакво добре навън и у дома. Това означава много балансиран мач утре, в който гостите по-често ще владеят топката и ще отправят повече удари към вратата на своя противник. Фаворит за спечелване на срещата са „бианконерите", но имайки предвид натоварената програма на тима и тежкото пътуване до Копенхаген, най-вероятно сицилианската крепост ще издържи и Катания ще оцелее.

Прогноза: Катания - Ювентус 1:1

Последни 5 изиграни срещи:

Катания:

23 септември Катания - Наполи 0:0 (Серия А)
26 септември Катания - Аталанта 2:1 (Серия А)
30 септември Болоня - Катания 4:0 (Серия А)
07 октомври Катания - Парма 2:0 (Серия А)
21 октомври Интер - Катания 2:0 (Серия А)

Ювентус:

29 септември Ювентус - Рома 4:1 (Серия А)
02 октомври Ювентус - Шахтьор Донецк 1:1 (Шампионска лига)
07 октомври Сиена - Ювентус 1:2 (Серия А)
20 октомври Ювентус - Наполи 2:0 (Серия А)
23 октомври Нордселанд - Ювентус 1:1 (Шампионска лига)

Досегашни срещи:

Катания - Ювентус

30 срещи
5 победи за Катания
9 равенства
16 победи за Ювентус
Голова Разлика: 57:30 за Ювентус

Коефициенти от bet365:
Катания - 5.00
Равен - 3.50
Ювентус - 1.72

Коефициенти от Offsidebet:
Катания - 4.75
Равен - 3.40
Ювентус - 1.75

Мачът можете да гледате на живо във ftv.bg!


> ВЗЕМИ ДО 300 ЛЕВА НАЧАЛЕН БОНУС В BETANO ТУК! <
  Сподели
137