Анонс на 9 кръг на Серия А


Н. Гавазов

Анонс на 9 кръг на Серия А

Сиена - Палермо

Това ще бъде дербито на борещите се за оставане в елита и въпреки, че няма да реши въпроса около изпадащите, мачът е от голямо значение за двата тима. Сиена се представяше много добре преди да срещне Лацио в края на миналия месец. Оттогава насам тосканци инкасираха още две поражения, но ако трябва да бъдем искрени, хората на Косми можеха и да вземат точката срещу Ювентус и Аталанта. Така или иначе Сиена е на 18-то място, на пет точки от спасителния бряг.

Палермо записа победа и две равенства в последните си три двубоя, но „росанеро" не успяха да победят новака Торино при домакинството си миналия уикенд, така че евентуален успех в Сиена ще успокои президента Дзампарини. Сицилианци са предпоследни в класирането, на точка от спасителната 17-та позиция.

През този сезон не Милан, а Сиена е отбора, който най-много страда от контузени футболисти. В лазарета се намира Мартинес, Кампяноло, Родригес, Богдани, Белмонте, Ларондо, Витиело, Терци и Росина. Палермо ще е без контузените Миланович и Ернандес, като загубата на Абел е съществена за тима. Двата противника ще използват една и съща схема на игра 3-4-2-1. Атаката на домакините ще се води от Калайо, а тази на гостите от Миколи.

Двубоят си има своята интрига преди още да е започнал. През лятото Дзампарини отмъкна от тосканци треньора Джузепе Санино и спортния директор Джорджо Перинети, но по късно ги уволни. Футболистите, които дуото доведе със себе си на „Барбера" обаче останаха. Косми пък стана жертва на Дзампарини по време на работата си в Палермо миналата година и сега ще е интересно да видим до какво ще доведе утрешния сблъсък. Очакванията са, че Сиена ще започне внимателно и постепенно ще започне да налага своя агресивен стил. Палермо ще разчита повече на дълги топки към нападателите, но този маниер на игра вече е познат на наставника на тосканци. Фаворит да спечелят мача са домакините и е по-разумно да им се доверим, още повече, че миналата година тук те постигнаха зашемяваща победа с 4:1.

Прогноза за: Сиена - Палермо 2:1

 

Пескара - Аталанта

Последните два мача на Пескара бяха срещу Лацио и Удинезе, и за никого не е изненадващо, че „делфините" не успяха да вземат нищо в тях. Преди това обаче новаците в Лигата спечелиха срещу Каляри и Палермо, а гостуването на Болоня завърши с равенство. Противно на предварителните прогнози, Пескара се намира на 17-то място в класирането и има в актива си седем точки.

Аталанта сложи на серията си от три поредни загуби, побеждавайки Сиена на връх 105-годишнината от създаването си като клуб. Радостта от успеха е още по-голям, като се има предвид факта, че бергамци играха половин час с човек по-малко. Успехът изпрати Аталанта на 13-то място в класирането с 8 точки.

Домакините ще бъдат без контузените Крешченци и Савелони, а Бласи е наказан. Стропа вероятно ще започне мача с 4-4-1-1 с Колучи в средата на терена и Вейс като втори нападател. Ако в хода на мача се премине към постройка 4-3-2-1, тогава Кинтеро ще напусне левия фланг на полузащитата, за да се придвижи по-напред, в линията на атаката, която ще бъде водена от Вукушич.

Аталанта е без някои основни защитници и на Колантуоно ще му се наложи да поставя в отбраната полузащитници или играчи от резервния тим. В лазарета се намират Капели, Пинто, Радованович, Биондини и Фери. Наказание изтърпява Кармона. При схема 4-4-1-1 Манфредини и Стендардо ще заемат места в центъра на защитата, а Шелото ще се върне назад, на десния край на полузащитата. Денис ще води атаката.

И двата тима ще се страхуват да не загубят този двубой, тъй че няма да станем свидетели на отворен футбол, а на мач, в който играчите ще се надиграват тактически. Пескара ще има подкрепата на своята публика, за да притисне съперника си, който обаче ще търси гол при някоя от контраатаките си. Не е изключено попадението да дойде при пряк свободен удар или изсипване на топката в наказателното поле, тъй като точно това е стила на игра на Пескара и Аталанта. Много е вероятно също така, който вкара първи гол, той да победи.

Прогноза за: Пескара - Аталанта 1:0

 

Торино - Парма

Торино има само две победи в осем мача и спечели четири точки у дома си, така че този мач е идеален за подобряване статистиката на „биковете". Миналият уикенд те си тръгнаха непобедени от „Барбера" и след този двубой заемат 12-то място с 9 точки в своя актив.

Парма пристига на „Олимпико" след едно непоследователно представяне в последните си пет мача, което обаче през миналия уикенд завърши с победа над Сампдория с 2:1 благодарение на дубъла на Амаури. Парма е на 11-то място и също има девет точки, а спечелването на точка тук ще даде повече увереност на „дуковете" преди мача им с Рома следващата седмица.

Сукиу, Дипоп, Верди и Сантана са контузени от домакините, Огбоня се възстанови от травмата, но не е включен в групата за утрешния двубой. Това означава, че Родригес ще замени италианския национал. Схемата на игра ще е 4-4-2 с Черчи и Стеванович по крилата.

Гостите са без четирима основни футболисти - Сантакроче, Паладино и Галопа са в лазарета, а Миранте е наказан и стража ще бъде заменен от Паварини. Вероятно Маркиони ще отиде в средата на терена, където са още Валдес и Пароло. Донадони ще остави в атака Амаури и Пабон и ще използва схема на игра 3-5-2 с много активно включване в атака на крилата Биябияни и Гоби.

Равенството би било най-подходящото за тези два отбора, но гостите пристигат без четирима основни футболисти, което ще се отрази на играта им. Основната битка се очаква да бъде фланговете, където Торино и Парма имат много бързи играчи, ето защо нещата ще се решат и от това в каква форма се намират бековете на двата тима.

Прогноза за: Торино - Парма 1:0

 

Наполи - Киево

През миналия уикенд срещу Ювентус, Наполи претърпя първо поражение в Серия А и изостана на три точки от лидера в класирането. Това поражение беше последвано от ново, този път сред украинските степи срещу Днепър в Лига Европа, но това беше мач с предизвестен край, тъй като Валтер Мадзари пусна в игра резервите, давайки ясно да се разбере, че не се отказал от борбата за титлата.

След лошия старт на кампанията си, Киево пристига под Везувий с победа над Сампдория и равенство срещу Фиорентина. „Летящите магарета" за осем мача спечелиха само седем точки и това им отрежда 16-то място в класирането и тревоги за бъдещето.

С изключение на контузения Бритос, домакините нямат други кадрови проблеми. Тази вечер се появи информация, че Кавани е освободен от днешната тренировка заради болки в гърба, окончателното състояние на нападателя ще се изясни утре. На този етап няма официално съобщение, че той няма да играе. Схема на игра 3-5-2 или по-вероятната 3-4-1-2 с Хамшик зад нападателите.

Киево е без контузените Палоши, Пап, Скуизи, Ригони и Сардо. Де Микеле се бори за място в атаката заедно с Тереау. Схемата на игра ще е 4-3-3 с Ригони в средата на терена и Лучано и Хетемаж по крилата.

Наполи е достатъчно силен, за да спечели този мач. Вероятно Мадзари ще извърши някои промени в състава след почивката, но дотогава домакините ще трябва да си обезпечили победата. Очакванията са успех на Наполи и всякакъв друг резултат ще бъде огромна изненада.

Прогноза за: Наполи - Киево 2:0

Мачът можете да гледате на живо във ftv.bg!


> ВЗЕМИ ДО 300 ЛЕВА НАЧАЛЕН БОНУС В BETANO ТУК! <
  Сподели
105