Милан ще свали напрежението с победа срещу Дженоа


Н. Гавазов

Милан ще свали напрежението с победа срещу Дженоа

Милан - Дженоа
Стадион: "Джузепе Меаца", Милано
Дата: 27.10.2012г.
Час: 21:45
Съдия: Паоло Мацолени

Милан приема Дженоа в среща от деветия кръг на Серия А. Според медиите, този двубой може да се окаже последен за Масимилано Алегри на треньорския пост и в тези твърдения вероятно има някакъв резон, защото „росонерите" са с три поредни загуби във всички турнири. Отчаянието в щаба на вицешампионите си личи от това, че Алегри извърши революция в тактическата постройка на отбора, залагайки на трима в отбрана - схема, която не беше използвана повече от десет години, но мачът срещу Малага показа, че има върху какво да се работи в тази насока. След осем кръга в Серия А, Милан е на 15-то място със седем точки и отрицателна голова разлика.

В този мач наистина има нов треньор и това е Луиджи Дел Нери, който замени на треньорския пост в Дженоа Джиджи Ди Канио, след домакинската загуба на „грифоните" с 2:4 от Рома миналата седмица. Бившият наставник на Ювентус остана доволен от предоставената му възможност и пренебрегна факта, че преди това беше начело на градския съперник Сампдория. Дел Нери поема отбора в лош момент, когато Дженоа е в серия от четири мача без победа. Въпреки последните неблагоприятни резултати, „грифоните" са осми в класирането, с актив от 9 точки.

Епидемията от контузени в Милан отшумява, но въпреки това, лазаретът на миланци изглежда достатъчно внушителен, защото там са Мунтари, Щрасер, Дидак, Месба и Робиньо. Както стана ясно по-рано горе, Алегри ще заложи на схема 3-4-3 или 3-5-2. Вероятно Емануелсон ще се премести обратно в халфовата линия, за да осигури баланс и в същото време ще даде повече сила на левия фланг. Пато вероятно ще остане на пейката, докато Къркич може да замени Пацини.

За Дженоа няма да играят контузените Роси, Феронети, Варгас, Анселмо, Бориело, Канини и Хоргуера. Новият старши-треньор вероятно ще изостави схемата 4-3-3 и ще премине към 4-4-2. За да изпълни своите планове в отсъствието на Варгас, вероятно Дел Нери ще постави Антонели на левия фланг, а Морети ще играе като ляв бек.

- Милан е вкарал под 2.5 гола в осем от последните си девет мача срещу Дженоа във всички състезания.
- Милан е отбелязал под 2.5 гола с 7 от последните си 8 домакински мача.
- Дженоа не успя да спечели 14 от последните си 15 гостувания в Серия А.
- Милан спечели последните си три домакински мача срещу Дженоа във всички състезания.

Милан ще притисне своя противник от самото начало, докато Дженоа вероятно ще приеме играта и ще очаква своя шанс чрез контраатака. „Росонерите" ще доминират в притежанието на топката и ще контролират хода на играта, включително и в половината на гостите. Очакванията са, че домакините ще станат по-агресивни през второто полувреме и в крайна сметка ще постигнат своето - победа, която ще поуспокои малко обстановката в лагера на вицешампионите.

Прогноза: Милан - Дженоа 2:0

Последни 5 изиграни срещи:

Милан:

29 септември Парма - Милан 1:1 (Серия А)
03 октомври Зенит - Милан 2:3 (Шампионска лига)
07 октомври Милан - Интер 0:1 (Серия А)
20 октомври Лацио - Милан 3:2 (Серия А)
24 октомври Малага - Милан 1:0 (Шампионска лига)

Дженоа:

23 септември Лацио - Дженоа 0:1 (Серия А)
26 септември Дженоа - Парма 1:1 (Серия А)
30 септември Удинезе - Дженоа 0:0 (Серия А)
06 октомври Дженоа - Палермо 1:1 (Серия А)
21 октомври Дженоа - Рома 2:4 (Серия А)

Досегашни срещи:

Милан - Дженоа

96 срещи
44 победи за Милан
34 равенства
18 победи за Дженоа
Голова Разлика: 153:97 за Милан

Коефициенти от bet365:
Милан - 1.50
Равен - 4.00
Дженоа - 7.00

Коефициенти от Offsidebet:
Милан - 1.50
Равен - 3.60
Дженоа - 7.50

Мачът можете да гледате на живо във ftv.bg!


> ВЗЕМИ ДО 300 ЛЕВА НАЧАЛЕН БОНУС В BETANO ТУК! <
  Сподели
127