Марота: Бербатов? Помогнахме на Фиорентина да не стане за резил


Н. Гавазов

Марота: Бербатов? Помогнахме на Фиорентина да не стане за резил

Генералният директор на Ювентус Бепе Марота защити действията си на трансферния пазар, след като в петък сутринта някои от акционерите на клуба поставиха под съмнение политиката на ръководството по покупката и продажбата на футболисти. Босът не пропусна да засегне и темата с Димитър Бербатов, заради който Фиорентина обвини „бианконерите" в опит да откраднат българина.

„Вярно е, че бяха допуснати грешки, но като цяло Ювентус провежда добра трансферна политика. За две години съществено подмладихме състава и в състава идват именно тези футболисти, които са нужни на Ювентус. От една страна похарчихме не малко пари за Хорхе Мартинес, но от друга взехме като свободни агенти Пирло и Погба, подписахме с Видал за 10 милиона и в същото време отхвърлихме оферта от 30 милиона евро за него. Отказахме да го продадем, защото не ни интересуваше печалбата от 20 милиона", заяви Марота за Sky Italia.

Бившият служител на Сампдория разкри също така истината за проваления трансфер на Димитър Бербатов.

„Ние влязохме в контакт с играча и той ни каза, че никога няма да се присъедини към Фиорентина. Той призна, че просто ще избере между нас и Фулъм, където се намира бившия му треньор Йол. Фиорентина ни нападат, но истината е, че им помогнахме да не изглеждат глупаво", каза още генералният директор на Ювентус.

 

  Сподели
149