Галиани: Вече говорих с Арсенал за Адебайор


.

Галиани: Вече говорих с Арсенал за Адебайор

Вицепрезидентът на Милан обяви официално намерението на Милан да привлече в редиците си Емануел Адебайор от Арсенал.

Галиани разкри, че първоначалният вариант за закупването на нападател е босненецът Един Дзеко от германския Волфсбург, но "няма цяло лято да чакаме Волфсбург". Както е известно "росонерите" отправиха официална покана към шампиона на Германия за босненеца, но единственото което получиха оттам бяха обещанието, че ако ръководството на немския клуб реши да продава звездата си, първия клуб към когото ще се обърне ще бъде Милан.

Галиани разкри, че Адебайор е алтернативата на Дзеко и вече е влязъл в контакт с шефовете на клуба от северен Лондон за разглеждане на разничните варианти относно привличането на тогоанския нападател.

"Адебайор е алтернатива на Един Дзеко и аз информирах Арсенал за нашия интерес към него", каза Галиани пред Sky Sport Italia.

"Разговарях с Арсен Вангер и Адебайор беше част от разговора ни", продължаава босът.

Галиани не каза отправена ли е официална оферта към лондончани, но от Sky Sport Italia изказват предположението, че такава неофициално, при срещата между двете ръководства и разговора с мениджъра Вангер е била представена. В анализа на спортната медия се подчертава, че Арсенал са знаели за интереса на "росонерите" към Адебайор отдавна и са готови да го продадат именно на Милан.

НИКОЛАЙ ГАВАЗОВ

  Сподели
136