Киево и Фиорентина за първи път от десет години не успяха да се победят (видео)


Н. Гавазов

Киево и Фиорентина за първи път от десет години не успяха да се победят (видео)

В един от интересните двубои на осмия кръг на Серия А Киево и Фиорентина не се победиха и завършиха при резултат 1:1, като това беше първото равенство между тези два отбора за последните десет години. „Летящите магарета" трябваше да се справят без Палоши, Сардо и Скуизи, докато гостите бяха без Акуилани, Кампоресе и Кристиан Лама, а противно на очакванията Монтела заложи в нападение на Лука Тони вместо на Ел Хамдоуи.

Съперниците показаха на 10-те хиляди зрители на „Бендегоди" много стойностен футбол, изпълнен с единоборства и тактически надигравания. Всичко в този мач се реши в рамките на две минути. В 17-та минута намиращият се извън наказателното поле Лучано намери Тереау и французинът откри резултата. Домакините почти приключваха с празнуването на гола, когато при едно разбъркване пред вратата на Киево Родригес ритна топката, тя се удари в страничната греда, а Сорентино все пак я прибра, но твърде късно - коженото кълбо премина голлинията.

До края на срещата имаше интересни положения и пред двете врати, но по-активния отбор беше този на гостите от Тоскана, които отправиха 12 удара към вратата на своя противник срещу само 5 от отсрещната страна. В края на мача Куадрадо и Йоветич сътвориха чудесна комбинация, а ударът на черногореца бе с мъка избит от Сорентино. Единственото по-чисто положение за домакините дойде в 56-та минута, но ударът на Лучано бе твърде слаб за да затрудни Вивиано.

Полученият резултат изкачи Фиорентина на 5-то място в класирането преди срещата Дженоа - Рома тази вечер, а Киево се измъкна от опасната зона благодарение на по-добрата си голова разлика от Пескара.

— ВИДЕО РЕПОРТАЖ ОТ МАЧА



  Сподели
111