Каляри с втора поредна победа (видео)


Н. Гавазов

Каляри с втора поредна победа (видео)

Каляри победи Болоня с 1:0 в среща от осмия кръг на Серия А и това беше втори пореден успех за сардинците след напускането на Масимо Фикаденто и идването на новото треньорско ръководство. Андреа Косу и Маурисио Пиниля останаха в лазарета на домакините, така че Раджа Найнголан изпълняваше задълженията на трекуартист. Другата особеност бе, че стадиона „Ис Аренас" отново беше отворен за феновете, но самов някои участъци, което обяснява малкия брой зрители - 5 627 човека изгледаха на живо мача.

Спорният момент в двубоя бе в 12-та минута, когато играчите на Болоня настояваха, че топката след удар на Джилардино е преминала голлинията на вратата на Каляри, но на повторенията се видя, че в случая съдията е прав, че не призна гола.

Иначе през по-голямата част от времето гостите имаха инициативата, те владееха повече топката и отправиха два пъти повече удари от своя противник. Най-чистото положение бе преди почивката, когато Ибарбо бе изведен сам срещу вратаря Алиарди, но не успя да намери мрежата зад гърба му. Развръзката в мача дойде в 61-та минута, когато Найнголан стреля, топката се отклони от Антонсон и мина под напречната греда на вратата на гостите.

С този успех Каляри се измъкна от опасната зона и с осем точки заема 14-то място в класирането. Болоня се смъкна на 16-то място със седем точки.

 

  Сподели
72