В дербито на изпадащите Аталанта излъга Сиена (видео)


Н. Гавазов

В дербито на изпадащите Аталанта излъга Сиена (видео)

15 486 зрители на „Атлети Адзури" изстрадаха победата на Аталанта над Сиена с 2:1, а успехът за „оробиците" дойде точно навреме - навръх празненствата по случай105-годишнината от създаването на клуба в Бергамо. Тосканци имаха само една победа тук в историята на противопоставянията между двата отбора, които в този мач влязоха с огромни проблеми в кадрово отношение.

Дербито на изпадащите започна бурно от самото начало - домакините се опитваха да пробият през центъра, докато гостите атакуваха основно по фланговете. Здравата игра в защитата не позволи да бъдат отправени много удари към двете врати, но въпреки това се получи вълнуващ и интересен двубой. Сиена получи страхотен удар в началото на мача, когато Родригес се контузи и трябваше да бъде заменен от Болцони.

Още по-интересни бяха нещата след почивката. Реджиналдо влезе като резерва и направи разликата, когато с удар от около 12 метра простреля Пеголо за 1:0 за Сиена! Две минути по-късно обаче Лука Чигарини изпълни по блестящ начин прекия свободен удар и възстанови статуквото.

След изравнителният гол, в последните 20 минути на мача Колантуоно извади от игра Лучини и Моралес и на тяхно място влязоха Бонавентура и Матеу. Този ход на треньора на домакините даде резултат - бергамци притиснаха своя съперник, а в 82-та минута Бонавентура се отблагодари на своя наставник с гол за крайното 2:1.

След този мач Аталанта вече заема 13-то място с 8 точки, докато Сиена остана на последната позиция с 2 пункта в своя актив.

— ВИДЕО РЕПОРТАЖ ОТ МАЧА



  Сподели
89