Дженоа - Рома: Вълците ще се озъбят на грифоните


Н. Гавазов

Дженоа - Рома: Вълците ще се озъбят на грифоните

Дженоа - Рома
Стадион: "Луиджи Ферарис", Генуа
Дата: 21.10.2012г.
Час: 21:45
Съдия: Даниеле Орсато

В дербито на неделния ден Дженоа ще приеме Рома. До този момент представянето на възпитаниците на Куиджи Ди Канио и Зденек Земан може да се смята удовлетворително. Генуезци след поредица от скандали и недоволство от страна на феновете се движи с относителна стабилност. В три поредни мача „грифоните" завършват миролюбива, а преди това Дженоа постигна сензационна победа в Рим над Лацио. Поражението пък с 1:3 от Ювентус дойде след истинска битка на терена, в която шампионите бяха затруднени максимално. След седем изиграни мача Дженоа се намира на девето място в класирането с девет точки в своя актив.

Рома беше пометен в Торино от Ювентус и на практика не се получи никакво дерби. „Вълците" обаче не се дадоха и в следващия кръг се наложиха над Аталанта с 2:0, а преди тези срещи завършиха наравно със Сампдория у дома си. Целта пред столичани е класиране в Лига Европа и макар, че отбора се намира на пето място в класирането, Земан трябва да работи още за получаване на най-доброто от отбора. Това трябва да стане много бързо, защото няма никакво съмнение, че Милан скоро ще се върне в играта, а и проектът на Фиорентина изглежда много ентусиазиран.

Домакините са без контузените Марко Роси и Дамяно Феронети. При схема на игра 4-3-3 Бориело ще води атаката, след като вчера отпаднаха съмненията относно участието му в срещата. Варгас ще играе ляво крило, Имобиле отдясно, а Янкович ще отиде в средната линия. Наистина много заплашително изглежда атаката на „грифоните.

Лобонт и Пиянич отпадат заради контузии. Спекулациите около Освалдо и Де Роси продължават и цяла седмица италианската преса ни занимава с някакви слухове, въпреки че Земан ясно подчерта, че няма проблем в съблекалнята и двамата са оставени да почиват заради мачовете на националния отбор.

- Дженоа е отбелязал най-малко два гола в последните си 4 домакински мача срещу Рома във всички състезания.
- В 7 от последните 8 гостувания на Рома бяха отбелязани над 2.5 гола.
- Дженоа спечели последните си 4 домакинства срещу Рома във всички състезания.

Срещата между Дженоа и Рома може да бъде сравнена с онази между Ювентус и столичния тим. Земан няма да се откаже от своята философия, но трябва да кажем, че домакините също играят нападателно и ще имат подкрепата на своята публика, така че ще станем свидетели на динамичен мач и с много борба във всички части на терена. Статистиката и логиката накланят леко везните в полза на „грифоните". Но в крайна сметка, не е ли време Рома с неговите амбиции да покаже малко повече зъби и да ни убеди, че Земан е на прав път?

Прогноза: Дженоа - Рома 2:2

Последни 5 изиграни срещи:

Дженоа:

16 септември Дженоа - Ювентус 1:3 (Серия А)
23 септември Лацио - Дженоа 0:1 (Серия А)
26 септември Дженоа - Парма 1:1 (Серия А)
30 септември Удинезе - Дженоа 0:0 (Серия А)
06 октомври Дженоа - Палермо 1:1 (Серия А)

Рома:

16 септември Рома - Болоня 2:3 (Серия А)
23 септември Каляри - Рома 0:3 (Серия А)
26 септември Рома - Сампдория 1:1 (Серия А)
29 септември Ювентус - Рома 4:1 (Серия А)
07 октомври Рома - Аталанта 2:0 (Серия А)

Досегашни срещи:

Дженоа - Рома

92 срещи
32 победи за Дженоа
22 равенства
38 победи за Рома
Голова Разлика: 131:99 за Рома

Коефициенти от bet365:
Дженоа - 3.30
Равен - 3.60
Рома - 2.05

Коефициенти от Offsidebet:
Дженоа - 3.15
Равен - 3.40
Рома - 2.15

Мачът можете да гледате на живо във ftv.bg!


> ВЗЕМИ ДО 300 ЛЕВА НАЧАЛЕН БОНУС В BETANO ТУК! <
  Сподели
178