Анонс на 8-ми кръг на Серия А


Н. Гавазов

Анонс на 8-ми кръг на Серия А

Аталанта - Сиена

Аталанта ще се опита да избегне четвърта поредна загуба в мача си срещу Сиена, който пък е с две поредни поражения. Позициите на двата тима са такива, че при победа на някой от тях, другият ще остане последен след този кръг. Двата тима си приличат не само по класирането, но и по кадровите проблеми, от които страдат вече няколко седмици.

Домакините са без контузените Капели, Пинто, Радованович, Биондини, Белини и Фери. За гостите няма да играят Мартинес и Кампаноли, които се намират в лазарета и наказаните Белмонте, Ларондо, Витиело, Терзи и Зе Едуардо. Аталанта ще играе по схема на игра 4-4-1-1 и единствената титулярна двойка, с която разполага Колантуоно е тази на централните защитници. Навсякъде другаде има резерви, дубльори или играчи от младежкия отбор. Поради тази причина опитният Пелусо ще бъде върнат на левия край на отбраната, а Моралес ще играе на лявото крило. Сиена излиза по схема 3-4-2-1 с Калайо отпред, но не е ясно до колко нападателят ще бъде подкрепян от Розина и Валиани, след като двамата атакуващи полузащитници ще играят едва за втори път заедно. Добрата новина е, че Родригес и Вергасола са тук и очакванията са да започнат в средата на терена.

Това ще е дербито на аутсайдерите и изходът от него в голяма степен ще зависи от това доколко са сработени новите със стари футболисти и доколко са широки съставите на двата тима.

Прогноза за: Аталанта - Сиена 1:1

 

 


Киево - Фиорентина


Треньорската промяна в Киево се оказа положителна, защото след пет поредни поражения, в последния кръг „летящите магарета" най-после записаха успех, който засега ги задържа на точка над опасната зона, но отчитайки факта, че Сиена и Аталанта стартираха с дефицит от точки, веронци на практика се намират сред изпадащите.

Фиорентина има само две загуби - срещу двата лидера и в миналия кръг хората на Монтела се завърнаха победния си път, постигайки минимален успех срещу Болоня и пропилявайки многобройни шансове за гол. „Виолетовите" са на шесто място в класирането с 11 точки в своя актив и при евентуална победа ще запазят шансове да атакуват топ 4.

От двата тима определено домакините са ощетени откъм отсъстващи футболисти. Палоши, Пап, Скуизи, Ригони и Сардо се намират в лазарета. Корини ще заложи на схема 4-3-3, като в халфовата линия ще видим Ригони, Лучано и Хетемаж. Ди Микеле ще започне на пейката.

Гостите са без Кампорезе и Лама, Акуилани е пред завръщане, но Алберто няма да вземе участие в мача. Ромуло вероятно ще започне титуляр, а Мати Фернандес ще си почине за следващия двубой на Фиорентина. Йоветич ще води атаката, Ляич и Ел Хамдаоуи са в конкуренция да помагат на черногорския национал.

Проблемите за Киево могат да дойдат от адаптирането на играчите към новия стил на работа и тактическа постройка на Корини. В същото време гостите с тяхната средна линия и Йоветич отпред изглеждат много по-внушително. Този мач се очертава да бъде дебнене - Фиорентина ще владее повече топката и ще атакува повече, докато домакините ще чакат своя шанс на контраатака.

Прогноза за: Киево - Фиорентина 1:1

 


Интер - Катания

Интер излекува раната от домакинското поражение от Сиена с три поредни победи, включително и срещу Милан, а мачът с Катания идва в много добър момент - когато Ювентус и Наполи спорят помежду и при благоприятен резултат „нерадзурите" могат да се намесят в борбата за титлата.

Катания след тежката загуба в Болоня записа хубава победа срещу Парма и благодарение на този успех „слоновете" заемат седмо място и имат 11 точки - твърде далече от опасната зона, а липсата на амбиции за Европа ще означава, че сицилианци няма да бъдат обременени от идеята за задължителен успех срещу утрешния си противник, а това е предпоставка за едно добро представяне.

Интер е без контузените Станкович, Марига, Мбай, Снайдер и Киву, както и без наказания Нагатомо. Страмачони едва ли ще промени схемата и стила си на игра, който носи успех в последните срещи, така че отново ще видим 3-4-1-2. Единственото, което ще направи специалистът е дали да пусне в игра Милито или да му даде почивка с оглед на предстоящата среща в Шампионска лига.

За гостите няма да играят Терациано, Шака, Аугустин, Белучи, Фернандес и Споли - всички те са контузени. Маран ще влезе в центъра на отбраната, така че отсъствието на Белучи почти няма да се усети. Потенца ще замени Споли, ако схемата на игра е 4-3-3, Гомес и Бариентос ще подкрепят Бергесио.

Интер показа, че много удобно играе, отдавайки топката на своя противник, но сега „нерадзурите" ще трябва да бъдат по-активни, което значи, че могат да станат жертва на собствената си тактика (мачът със Сиена). Но няма да е логично да допуснем, че миланци ще се провалят срещу отбор, който е допуснал осем гола при гостуванията си и е вкарал само два.

Прогноза за: Интер - Катания 1:0

 

Удинезе - Пескара

Удинезе започна лошо кампанията си - с две поредни загуби, но клатушкащият се кораб на „зебрите" изглежда се стабилизира и в последните си пет мача допусна само едно поражение, което дойде на „Сан Паоло". Франческо Гуидолин обаче не може да е спокоен, защото воденият от него отбор има и само една победа, макар тя да е срещу Милан. Тези резултати засега оставят фриулци на 14-то място в класирането с 6 точки и евентуален успех утре може да изпрати тима в средата на таблицата.

Лошите прогнози за Пескара, че отбора е обречен още преди да започне първенството се оказаха леко пресилени. Действително, „делфините" започнаха зле кампанията си, но в края на септември постигнаха две победи и едно равенство и то срещу преки конкуренти. Поражението в миналия кръг от Лацио не бе изненадващо, но със сигурност зложелателите са изненадани от мястото на новаците в таблицата за класиране - 13-то и 7 точки актив.

Муриел, Баста, Баду и Фараони са контузени от Удинезе, а Гуидолин ще бъде на трибуните, защото е наказан. Вероятно Перейра ще се върне на десния фланг на полузащитата, замествайки там Баста. Ако Армеро започне от пейката, Паскуале ще бъде отляво на полузащитата. Схема на игра 3-5-2.

Гостите са без Колучи, Савелони и Крешченци, които лекуват различни травми. Стропа ще запази схемата от последните мачове 4-3-2-1. Вероятно Касчоне ще се нагърби с тежката задача да замести Колучи в средата на терена.

Удинезе със своята къса скамейка най-после си отпочина от сгъстената програма и вероятно хората на Гуидолин ще изглеждат по съвсем друг начин оттук нататък. Специално за утрешният двубой е нереално да мислим, че гостите могат да направят каквото и да е на стадиона, на който загуби Милан преди няколко седмици. Вероятно този мач е най-твърдата „единица" и всичко друго би било една огромна сензация.

Прогноза за: Удинезе - Пескара 2:0

 

Парма - Сампдория

Поредният интригуващ мач от кръга в италианското първенство. Парма посреща Сампдория в серия от пет мача без победа, но с впечатляващи обрати за равенствата си срещу Милан, Дженоа и Фиорентина. Лошите резултати оставиха „дуковете" на 15-то място в класирането със само 6 точки в своя актив.

Самдория започна изненадващо добре кампанията си, но в последните си четири срещи „моряците" нямат победа, включително загубиха последните си два двубоя. Една от причините за лошите резултати на генуезци бяха срещите с Рома и Наполи, както и това, че Чиро Ферара не можеше да използва някои основни футболисти заради контузии и наказания. След седем изиграни мача Самп се намира на осмо място и има в актива си 10 точки.

Домакините са без наказаните Лукарели и Беналун и намиращите се в лазарета Сантакроче и Паладино. Определено проблемите за Донадони ще са в защитата, където специалистът ще се наложи да използва играчи от младежкия тим. Схемата на игра ще е 3-5-2.

Проблемите за Сампдория в кадрово отношение продължават с пълна сила. Поли, Поци, Поулсен и Обианг са контузени. Наказани са Касталдело и Да Коща. Чиро Ферара ще заложи на схема 4-3-3, за да може едновременно да използва Кристич, Естигарабия и Лопес.

Както казахме по-горе, мачът се очертава да бъде много любопитен и вероятно равностоен. Кадровите проблеми за гостите са повече, но нападателната линия е цяла, а във всяка зона има по един опитен футболист. Домакините пък ще излязат с изцяло подновена защита и не е ясно как тя ще се справи със страховитото нападение на „моряците".

Прогноза за: Парма - Сампдория 1:1

 

Мачът можете да гледате на живо във ftv.bg!


> ВЗЕМИ ДО 300 ЛЕВА НАЧАЛЕН БОНУС В BETANO ТУК! <
  Сподели
138