Битката между Севера и Юга ще завърши без победител (видео)


Н. Гавазов

Битката между Севера и Юга ще завърши без победител (видео)

Ювентус - Наполи
Стадион: "Ювентус Арена", Торино
Дата: 20.10.2012г.
Час: 19:00
Съдия: Антонио Дамато

Не е известно какви ще са обстоятелствата през втората част на настоящия сезон в Серия А, но няма никакви съмнения, че предстоящият мач между Наполи и Ювентус е главното събитие на есента. Срещат се не просто лидерите в шампионата на Италия. В събота на „Ювентус Арена" ще се сблъскат два непримирими и враждуващи до кръв помежду си антагониста. Това ще е война между богатият Север и бедния Юг.

Впрочем, за Юга ще стиска палци цяла Италия. Футболът на Апенините преживява епоха, в която напълно доминира една сила и липсва всякаква конкуренция. Всички помнят Интер в периода 2006-2010, както и Милан 2011. Ето, че на сцената се появи непобедимия Ювентус. Ювентус, който се е прицелил във вечния рекорд на Милан от 58 мача без загуба.

„В Италия всичко е ясно". Освен феновете на „Старата дама", кой друг е доволен от тази ситуация? Калчото, както никога досега има нужда от своята конкуренция. И докато Интер, Милан и останалите участници в преследването разчитат да се придвижват на автостоп, то наравно с Ювентус е само Наполи. Срещата между тези два тима не само ще определи кой ще се окаже в ролята на догонващ, но и ще даде психологическа увереност на победителя. За Ювентус това означава да се устреми още по-мощно нагоре. За Наполи да повярва, че може да се бори за Скудетото.

Ювентус постигна шест победи от седем мача и единственият отбор, срещу който „бианконерите" загубиха точки бе при гостуването на Фиорентина, където мачът на „Артемио Франки" завърши 0:0. В последния кръг шампионите отново пътуваха до Тоскана, където бяха на път да загубят точки, но пет минути преди края Маркизио донесе победата на Ювентус. Това остави торинци на върха с 19 точки и по-добра голова разлика от утрешния си съперник.

Наполи също записа шест победи в седем мача и единственият отбор, срещу който „партенопеите" загубиха точки бе при гостуването на Катания, където мачът на „Анжело Масимино" завърши при резултат 0:0. В последния кръг неаполитанците приеха Удинезе и подобно на Ювентус също постигнаха нервна победа с 2:1, която засега ги оставя на второ място в класирането, отстъпвайки на „бианконерите" единствено по голова разлика.

Ювентус е без Пепе, Буфон и Вучинич, в последния момент стана ясно, че Маркизио ще може да вземе участие в срещата, което означава, че Джиачерини ще отиде на пейката. Сторари ще замести Буфон, а Матри - Вучинич.

Ето и групата на Ювентус за мача:

Вратари: Сторари, Рубиньо, Бранеску

Защитници: Лусио, Киелини, Касерес, Бардзали, Бонучи, Лихтщайнер, Исла

Полузащитници: Погба, Маркизио, Падоин, Пирло, Асамоа, Видал, Джиачерини, Мароне

Нападатели: Джовинко, Бендтнер, Куялиарела, Матри

Мигел Бритос е контузен и не може да помогне на своите, но това няма да се отрази съществено на тима, постройката му и начина на игра. Единственият проблем за Мадзари е, че някои от играчите му се върнаха в последния момент от мачовете на националните си отбори и не е ясно в каква степен ще са готови за сблъсъка утре.

Ето и групата на Наполи за утре:

Вратари: Де Санктис, Росати, Коломбо

Защитници: Ароника, Канаваро, Кампаняро, Фернандес, Гамберини, Грава, Увини

Полузащитници: Бехрами, Донадел, Досена, Джемаил, Хамшик, Инлер, Маджо, Место, Зунига

Нападатели: Кавани, Инсие, Пандев, Варгас

- Ювентус е непобеден в последните си 46 мача в Серия А.
- Ювентус вкара най-малко два гола в 8 от последните си 9 домакински мача в Серия А.
- Наполи запази суха вратата си в последните три гостувания в Серия А.
- Наполи е отбелязал най-малко два гола в 6 от последните 7 мача срещу Ювентус във всички състезания.
- Ювентус вкара най-малко два гола в 5 от последните си 6 домакински мача срещу Наполи във всички състезания.

Очаква ни силен мач и гореща атмосфера. Двамата треньори се опитват да ни убедят, че утрешният двубой няма да се отрази на борбата за Скудетото и може да са прави, защото ендшпилът е още далече, но може да бъдем сигурни, че ще станем свидетели на зрелища, защото двубоят ще е своеобразно продължение на финала за Суперкупата на Италия. Какво ще се случи на „Ювентус Арена", може само да гадаем.

Богатият Север срещу опитващият се да си пробие път към върха беден Юг. Среща си дават двата най-добри отбора в Серия А. Сблъсъкът ще е титаничен, а въпросът: „Какво ще правиш в събота вечер?" - излишен.

Прогноза за: Ювентус - Наполи 2:2

Последни 5 изиграни срещи:

Ювентус:

22 септември Ювентус - Киево 2:0 (Серия А)
25 септември Фиорентина - Ювентус 0:0 (Серия А)
29 септември Ювентус - Рома 4:1 (Серия А)
02 октомври Ювентус - Шахтьор Донецк 1:1 (Шампионска лига)
07 октомври Сиена - Ювентус 1:2 (Серия А)

Наполи:

23 септември Катаня - Наполи 0:0 (Серия А)
26 септември Наполи - Лацио 3:0 (Серия А)
30 септември Сампдория - Наполи 0:1 (Серия А)
04 октомври ПСВ Айдховен - Наполи 3:0 (Лига Европа)
07 октомври Наполи - Удинезе 2:1 (Серия А)

Досегашни срещи:

Ювентус - Наполи

146 срещи
67 победи за Ювентус
48 равенства
31 победи за Наполи
Голова Разлика: 223:162 за Ювентус

Коефициенти от bet365:
Ювентус - 1.70
Равен - 3.60
Наполи - 5.00

Коефициенти от Offsidebet:
Ювентус - 1.72
Равен - 3.50
Наполи - 4.75

Мачът можете да гледате на живо във ftv.bg!


> ВЗЕМИ ДО 300 ЛЕВА НАЧАЛЕН БОНУС В BETANO ТУК! <
  Сподели
244