Лацио - Милан: Домакините са по-подготвени от своя противник


Н. Гавазов

Лацио - Милан: Домакините са по-подготвени от своя противник

Лацио - Милан
Стадион: "Олимпико", Рим
Дата: 20.10.2012г.
Час: 21:45
Съдия: Паоло Талиавенто

Лацио посреща Милан в среща от осмия кръг на Серия А и ще се опита да докаже, че заслужава да участва в борбата за място в Шампионската лига. Столичани победиха в последните си два мача Сиена и Пескара, с което „излекуваха" поражението с 0:3 от Наполи в края на миналия месец, но ако хората на Владимир Петкович искат да ни убедят, че имат високи претенции, ще трябва да започнат да постигат успехи и срещу големите отборите. След седем изиграни мача Лацио се намира на трето място в класирането, на четири точки от лидерите Наполи и Ювентус и при благоприятно развитие на нещата, след този кръг „орлите" могат да се доближат до върха.

Милан спечели само седем точки в седем мача и това е най-лошият старт в историята на „росонерите". В последния кръг те загубиха дербито срещу Интер, въпреки че противникът игра с човек по-малко цяло полувреме, а за безпомощността на нападателите говорят освен резултатите, но и статистиката - Милан е отбелязал само седем гола и по този показател е зад Болоня, Сиена, Торино, Катания и други. Положението на хората на Алегри наистина не е добро - те се намират на 11-то място в класирането и дори да завършат наравно утре, след този кръг могат да се окажат на десет точки дистанция от Интер и на цяла пропаст от лидерите в класирането.

Джузепе Скули е контузен и няма да може да вземе участие в двубоя. Кристиан Броки е под съмнение и засега все още не е ясно ще може ли да помогне на своите. Всички останали футболисти са налице. Вероятно Петкович няма да прави никакви промени в състава си. Босненският специалист ще заложи на схема на игра 4-1-4-1 с Клозе на върха на атаката и Ледесма в опорната зона.

Няма да е изненада, ако кажем, че лазаретът на Милан е пълен. Там се намират Мунтари, Щрасер, Дидак, Месба и Робиньо. Амброзини пък изтърпява наказание и всичко това поставя пред Алегри сложни за решаване задачи. Пато се завърна след контузия, но бразилеца едва ли ще започне като титуляр, така че начело на атаката ще видим Пацини. Треньорът се опита на няколко пъти през сезона да използва схема 4-3-3, но липсата на кадрови потенциал го отказа от тази идея, така че утре ще видим постройка 4-2-3-1. Ако Монтоливо бъде поставен зад нападателя, тогава Ночерино ще отиде в средата на терена, а Боатенг на пейката, а може Алегри да реши да не променя статуквото - Боатенг зад Пацини и Монтоливо в средата на терена.

Не е ясно на какво ще станем свидетели утре вечер. Единият вариант е Милан да предостави контрола на топката на Лацио и да се опитва да контраатакува. Другият вариант е „росонерите" да се постараят да овладеят средата на терена и чрез крилата да обхождат защитата на своя противник. Каквото и да изберат гостите, ще им е много трудно, защото през този сезон Лацио изглежда по-подготвен от Милан, с по-добри индивидуални изпълнители и тактически по-издържан проект.

Прогноза : Лацио - Милан 2:0

Последни 5 изиграни срещи:

Лацио:

23 септември Лацио - Дженоа 0:1 (Серия А)
26 септември Наполи - Лацио 3:0 (Серия А)
30 септември Лацио - Сиена 2:1 (Серия А)
04 октомври Лацио - Марибор 1:0 (Лига Европа)
07 октомври Пескара - Лацио 0:3 (Серия А)

Милан:

23 септември Удинезе - Милан 2:1 (Серия А)
26 септември Милан - Каляри 2:0 (Серия А)
29 септември Парма - Милан 1:1 (Серия А)
03 октомври Зенит - Милан 2:3 (Шампионска лига)
07 октомври Милан - Интер 0:1 (Серия А)

Досегашни срещи:

Лацио - Милан

143 срещи
27 победи за Лацио
54 равенства
62 победи за Милан
Голова Разлика: 227:160 за Милан

Коефициенти от bet365:
Лацио - 2.25
Равен - 3.40
Милан - 3.10

Коефициенти от Offsidebet:
Лацио - 2.35
Равен - 3.15
Милан - 3.05

Мачът можете да гледате на живо във ftv.bg!


> ВЗЕМИ ДО 300 ЛЕВА НАЧАЛЕН БОНУС В BETANO ТУК! <
  Сподели
192