Ювентус: Истината за Йоветич, Кавани и Верати


Н. Гавазов

Ювентус: Истината за Йоветич, Кавани и Верати

Генералният директор на Ювентус Джузепе Марота разкри трансферните истини за неспособността на клуба да подпише със Стеван Йоветич, Единсон Кавани и Марко Верати през лятото. Както е известно, италианският гранд беше свързван с тримата футболисти, но първите двама останаха в клубовете си, а Верати напусна Пескара за да премине в Пари Сен Жермен.

„Разговатяхме с президента на Фиорентина Марио Конини и спортният директор Даниеле Праде за Йоветич. Въпреки това, играчът вече не представляваше интерес за нас. Що се отнася до Кавани, не сме го преследвали през лятото, защото знаехме, че Наполи няма да ни го продадат", заяви Марота в обширно интервю за La Gazzetta dello Sport.

„Верати? Подписахме с Погба със свободен трансфер и заедно с Лука Мароне разполагаме с два отлични таланта, което е отлично за един клуб. За съжаление, нямаше как да дадем 12 милиона за Верати. Това е свързано с финансови ограничения", каза още футболният бос.

„Старата дама" се надяваше да подпише с класен нападател през лятото, но в крайна сметка „бианконерите" трябваше да се задоволят с Никлас Бендтнер, който дойде под наем от Арсенал.

„Трудно е в това отношение. Ще се огледаш за някой топ играч, а той струва 40 милиона, отделно 10 милиона трябва да му осигурим за заплати. Големите английски клубове печелят два пъти повече от нас и поради това, ние ще търсим мъдри решения в това отношение. И мисля, че се справяме добре, а това се вижда от нашата игра", допълни Марота.

 

  Сподели
134