Милан - Интер: Празник за любителите на италианския футбол


Н. Гавазов

Милан - Интер: Празник за любителите на италианския футбол

Милан - Интер
Стадион: "Джузепе Меаца", Милано
Дата: 07.10.2012г.
Час: 21:45
Съдия: Паоло Валери

Програмата на седмия кръг на Серия А ще завърши със срещата между Милан и Интер - „Дерби дела Мадонина". Това е едно от онези противопоставяния, заради които човек остава влюбен в италианския футбол. Миланското дерби въплъщава в себе си цялата онази прелест и романтика на великото съперничество между два големи клуба. Милано - това е уникален за световния футбол град, защото никъде другаде по земното кълбо няма да намерим събрани на едно място толкова титулувани участници.

В същото време в битката между Милан и Интер никога не е имало открита ненавист. Хитри сплетни, много фрази, закани и борба за победата - да, но това не Барса - Реал, където по терена хвърчат свински глави, а футболистите са готови да убият противника. Това не е ПСЖ и Марсилия, където е съвсем нормално да набиеш човек, само защото се е опитал на някоя парижка улица да покаже, че обича Марсилия. Това не са и битките между Ливърпул и Манчестър Юнайтед, в които имаш чувството, че ненавистта между запалянковците е започнала още преди създаването на тези два английски клуба.

Това е дербито между Милан и Интер, в който принципът на „любов и ненавист" се състои в това, че единият клуб се е отделил от другия. Може ли да има истинска война между родни братя? Споровете и нападките между играчи и ръководства са нещо нормално, но в същото време от отношения в стил Каин и Авел няма и помен. В столицата на световната мода често могат да бъдат забелязани приятелства и срещи между футболистите от двата градски съперника, откриването на съвместни ресторанти, кафенета, магазини за туристи или пускането на нови линии за дрехи...

Изглежда, че Милан намира своята форма, след като през седмицата в Санкт-Петербург „росонерите" подариха на Италия първа победа в Шампионската лига сезон 2012/13. Успехът дойде след лошо начало на кампанията в Серия А, слухове за уволнението на Алегри, декларации от страна на ръководството, че застава зад своя треньор и предполагаемо напускане на Адриано Галиани. Така или иначе, Милан е без загуба в последните си два мача от вътрешното първенство, а седемте точки в актива осигуряват на вицешампионите 11-то място в таблицата за класиране.

Интер също игра в Европа през седмицата. Страмачони заведе в Баку експериментален състав, който беше посрещнат от половината стадион в столицата на Азербайджан със знамена и банери на Ювентус. Това не смути „нерадзурите", които в рамките на едно полувреме решиха всички въпроси относно победителя в мача. Успехът идва след две победи в Серия А, една от които срещу амбициозния тим на Фиорентина и след шест изиграни кръга Интер е трети, с 12 точки в своя актив.

Символичните домакини ще са без контузените (кога ли в Милан някога няма да има контузени футболисти?) Мунтари, Щрасер, Дидак и Фламини. Пато се завърна към тренировки, но не е ясно в каква степен ще бъде използван. Амброзини може да замени Монтоливо след като пропусна мача срещу Зенит. Антонини и Де Шчилио са в конкуренция за мястото на левия бек. Схемата на игра ще е 4-2-3-1 с Пацини на върха на атаката.

Интер влиза в това дерби с огромни проблеми в кадрово отношение и един от най-лошите си състави. Контузени са Станкович, Снайдер и Киву - футболисти с авторитет, лидерски качества и статут. Извън строя са още Марига, Мбай и Паласио. Касано и Милито не играха в Баку, но отпочинали, двамата тази вечер ще водят нападението на „нерадзурите". Схемата на игра ще е 3-5-2, като Гаргано и Камбиасо ще спорят за място в центъра на полузащитата, където е по-вероятно да видим бившия футболист на Наполи.

- Интер запази суха своята врата в последните си три гостувания в Серия А.

- Интер спечели първото полувреме и мача в последните си три гостувания в Серия А.

- Интер вкара най-малко два гола в последните си 3 гостувания в Серия А.

- В 6 от последните седем домакински мача на Милан бяха отбелязани под 2.5 гола.

- Защитите на двата тима допуснаха по 6 гола в досегашните си срещи от Серия А, но нападателите на Интер са по-продуктивни от своите съперници, отбелязвайки 11 попадения срещу само 7 от тези на Милан.

- Последните два мача завършиха с победа на Интер, но „нерадзурите" никога досега не са постигали три поредни победи.


От подреждането на отборите става ясен тактическият замисъл на двамата треньори. Милан ще се опита да използва повече фланговете, докато Интер ще направи всичко възможно да доминира в средата на терена, което означава, че крилата на „росонерите" често ще трябва да се връщат назад за да помагат на съотборниците си. Вероятно Касано и Пацини няма да направят голям мача, най-вече защото светлината на прожекторите е много силно насочена към тях. А това означава, че ключови играчи за двата тима ще са обичайните заподозрени - Милито и Боатенг.

Победителят в двубоя? Едва ли някой би могъл да каже предварително кой ще е той. Ясно е само едно - тази вечер е истински празник за любителите на италианския футбол, а светът ще замре в името на едно от най-емблематичните дербита. Дори и „Ел Класико".

Прогноза за: Милан - Интер 2:2


Последни 5 изиграни срещи:

Милан:

18 септември Милан - Андерлехт 0:0 (Шампионска лига)
23 септември Удинезе - Милан 2:1 (Серия А)
26 септември Милан - Каляри 2:0 (Серия А)
29 септември Парма - Милан 1:1 (Серия А)
03 октомври Зенит - Милан 2:3 (Шампионска лига)

Интер:

20 септември Интер - Рубин Казан 2:2 (Лига Европа)
23 септември Интер - Сиена 0:2 (Серия А)
26 септември Киево - Интер 0:2 (Серия А)
30 септември Интер - Фиорентина 2:1 (Серия А)
04 октомври Нефтчи Баку - Интер 1:3 (Лига Европа)


Досегашни срещи:

Милан - Интер

292 срещи
111 победи за Милан
77 равенства
104 победи за Интер
Голова Разлика: 445:423 за Милан


Коефициенти от bet365:
Милан - 2.37
Равен - 3.30
Интер - 2.90

Коефициенти от Offsidebet:
Милан - 2.50
Равен - 3.05
Интер - 2.90

Мачът можете да гледате на живо във ftv.bg!


> ВЗЕМИ ДО 300 ЛЕВА НАЧАЛЕН БОНУС В BETANO ТУК! <
  Сподели
159