Анонс на 7-ми кръг на Серия А - срещите в неделя


Н. Гавазов

Анонс на 7-ми кръг на Серия А - срещите в неделя

Рома - Аталанта

Рома посреща Аталанта в среща от седмия кръг на Серия А. Очакваният впечатляващ старт на столичани при Зденек Земан не се получи, защото „вълците" на практика имат само една победа, а другата им е служебна срещу Киево. Осем точки от шест мача и втора най-слаба защитата в Лигата едва ли може да удовлетвори някого. Тези негативи се подсилват от поражението в Торино с 1:4, когато само за 20 минути резултатът беше станал 3:0 за Ювентус.

Аталанта също като своя съперник има какво да доказва. Нещата за бергамци в първите пет кръга се развиваха много добре - две победи, равенство и две загуби. Но през миналият уикенд на „Атлети Адзури" домакините не само загубиха от новака Торино, но поражението беше повече от конфузно, защото 1:5 не е нищо повече освен унижение. Аталанта в момента се намира на 17-то място и има в актива си 5 точки и е твърде вероятно след този кръг хората на Колантуоно да се озоват в зоната на изпадащите.

За домакините няма да играят контузените Додо, Лобонт и Пиянич. Предположенията са, че Земан няма да предприеме почти никакви промени от последния мач. Схемата на игра ще остане 4-3-3, с тази разлика, че сега като десен бек може да започне Пирис вместо Тадей, но това ще е по лична преценка на треньора и ние няма как да знаем за неговото решение. Не е изключено Земан да изтегли Освалдо малко по-назад, така че Ламела и Тоти да разполагат с по-голяма свобода, а Пабло на моменти ще атакува от втора линия, ще подсигурява своите партньори, а и сам ще бъде начело на атаката - всичко това са варианти пред чешкия специалист, който действително трябва да предприеме нещо, за да разнообрази играта на своите.

Не знам дали си заслужава да изброим отсъстващите в гостите, но тяхната бройка достигна през седмицата до числото десет - девет контузени и един наказан. В лазарета се намират Капели, Марилунго, Пинто, Радованович, Биондини, Кармона, Белини, Стендардо и Манфредини. Стефано Лучини изтърпява дисквалификация и едва ли ще изненадаме някого, ако кажем, че старши-треньора на тима Стефано Колантуоно определено има проблеми със своя състав и то най-вече с отбраната. При схема на игра 4-4-1-1, атаката ще се води от Денис, който ще бъде подкрепян от Лука. Бривио и Фери ще заемат места по двата фланга на защитата, а в нейния център ще се разположат Пелусо и Матеу.

Земан не е човек, който се отказва от своите идеи и очакванията са, че Рома ще играе атакуващо. Аталанта от своя страна пристига с много къса скамейка, променена отбрана и вероятно Колантуоно ще заложи повече на дефанзивен стил на игра с контраатаки по фланговете. И двата отбора имат да лекуват дълбоки рани, но по всичко изглежда, че бергамци ще почакат. Заради по-добрата класа на своя противник, факторът домакинство и заради късата си резервна скамейка, която няма да позволи много варианти за маневриране.

Прогноза за: Рома - Аталанта 3:1

 


Пескара - Лацио


Пескара има две поредни победи след лошия старт на сезона, а освен това „делфините" са без загуба в последните си три мача. Така, противно на всякакви предварителни прогнози, отборът на Стропа се намира на 13-то място в класирането и има в актива си седем точки.

Лацио е на другия полюс и след безпогрешната си серия в първите три мача, „орлите" записаха поражения от Дженоа и Наполи и много трудна победа срещу Сиена. Последните недобри резултати смъкнаха тима на четвърто място в класирането, на четири точки от лидерите Ювентус и Наполи.

Домакините са без контузените Модесто, Кресченци, Савелони и Чосич. Дисквалифицирани са Занон и Вейс. Стропа ще се принуди да се придържа към схема на игра 4-3-2-1 с Вукушич начело на атаката, подкрепян от Капрари и Кинтеро.

За Лацио няма да играят контузените Броки, Раду и Диаките. Петкович вероятно ще започне от самото начало с четирима защитника, а не както го направи в края на мача срещу Сиена. Полузащитата ще е от пет човека, с Ледесма изтеглен малко по-назад и Маури и Кандрева по фланговете. Клозе ще е самотен нападател.

Очакванията са Лацио да се опита да вземе инициативата от самото начало и да доминира в мача. Последните изненадващи резултати говорят в полза на домакините, но колкото и да няма понякога логика във футбола, понякога е по-добре да и се доверим.

Прогноза за: Пескара - Лацио 1:3

 


Фиорентина - Болоня

„Дерби дел Апенино" е едно от на-старите футболни дербита на Апенините и съществува от 1928 година насам. В него участват представителите на Болоня и Флоренция - два града, които са много близо един до друг, но се намират в различни региони и това обуславя съперничеството помежду.

Фиорентина са без победа в последните си три мача, но „виолетовите" играха срещу съперници като Ювентус, Интер и гостуваха на Парма. Хората на Монтела вероятно заслужаваха повече, особено при равенството си против „бианконерите", но така или иначе тосканци станаха първият отбор, който успя да открадне точки от шампионите. След шест изиграни мача Фиорентина има осем точки в своя актив, което засега осигуряват на „виолетовите" седмо място в таблицата за класиране.

От Болоня никой не очаква чудеса, нито класиране в топ 6, така че играчите на „рособлу" не са подложени на налягане. Отборът започна лошо кампанията си, но в последните си четири срещи хората на Пиоли спечелиха цели седем точки, включително и записаха успех срещу Рома на „Олимпико". Болоня се намира на 12-то място, на точка от свия утрешен съперник.

Дела Рока, Акуилани и Кампоресе са контузени, а Гонзало Родригес е наказан, което означава, че вероятно Савич ще го замени в центъра на отбраната. Ромуло и Милиячо са в конкуренция за място в средата на терена, в борбата може да се включи и Мати Фернандес, но с най-големи шансове да заеме мястото на Акуилани е бразилецът. Схема на игра 3-5-2 с Йоветич и Ел Хамдаоуи отпред, което означава, че Ляич и Тони отива на пейката.

За Болоня няма да играят контузените Микаел Антонсон, Диего Перес и Джанлука Курчи, а Даниеле Портанова е дисквалифициран. На практика Пиоли няма проблеми със състава, защото ще замени отсъстващите с равностойни футболисти в лицето на Карваьо и Пациенца и единственото му безпокойство е свързано с вратарския пост, на който не е сигурно дали Алярди ще се справи добре.

Дербито на Апенините вероятно ще бъде контролирано от домакините, които ще наситят центъра с футболисти и ще се опитат да снабдяват Йоветич и другите атакуващи играчи с топки. Гостите от своя страна ще се придържат към строга защита и контраатакуващи действия. Всичко ще зависи от това до колко функционални ще са нападателите на двата отбора.

Прогноза за: Фиорентина - Болоня 2:1

 


Наполи - Удинезе

В последните четири мача между тези два тима арбитрите показаха два червени картона и повече от 15 жълти. Тази тенденция обаче може да не получи своето продължение, защото през сегашния сезон отношенията между Наполи и Удинезе нямат нищо общо с миналогодишните. Тези мисли се основават най-напред на положението на „партенопеите" и фриулци в таблицата за класиране. Южняците са без загуба и делят първото място с Ювентус, докато северняците имат само една победа и заемат 15-то място. Освен това начина на игра на утрешните съперници е коренно различен. Докато неаполитанците показват последователност в преследване на целите, мощна игра и за първи път от три години насам дълга и равностойна скамейка, то Удинезе със своя провинциален стил на игра и консервативност е на другия полюс, и изобщо н бива да ни учудва, че Гуидолин говори за оцеляване на отбора.

Единствените отсъстващи от Наполи са контузения Бритос и наказания Канаваро. Отборът игра в Лига Европа срещу ПСВ, но Мадзари даде почивка на всички титуляри с изключение на Ароника и Канаваро, така че основният състав се завръща отпочинал и готов за изпитанията във вътрешното първенство. Пандев и Кавани ще водят атаката, Хамшик ще подсигурява двамата, а постройката на игра ще е 3-4-1-2.

Гуидолин няма да може да разчита на контузените Муриел и Домици. Специалистът заложи на експериментален състав на „Анфийлд" срещу Ливърпул в Лига Европа, а схемата на игра беше още по-изненадващата 3-4-3, но едва ли наставника на фриулци ще използва тази тактическа постройка на място каквото е „Сан Паоло". Баста и Паскуале ще са по фланговете на полузащитата, Ди Натале, който вкара гол срещу Ливърпул ще води атаката, а Пинци ще оперира в средата на терена.

Играчите на Удиензе няма начин да не са наясно със себе си: при сегашният състав на двата тима и мястото на провеждане на мача, едно евентуално равенство ще е огромно постижение за тях. Разбира се, логиката сочи, че Наполи би трябвало да победи, но футбола за това е велика игра, защото е непредсказуем.

Прогноза за: Наполи - Удинезе 2:1

 

Мачът можете да гледате на живо във ftv.bg!


> ВЗЕМИ ДО 300 ЛЕВА НАЧАЛЕН БОНУС В BETANO ТУК! <
  Сподели
135