Ювентус отново ще се затрудни в Тоскана


Н. Гавазов

Ювентус отново ще се затрудни в Тоскана

Сиена - Ювентус
Стадион: "Монтепаски Арена", Сиена
Дата: 07.10.2012г.
Час: 16:00
Съдия: Паоло Мацолени


Сиена посреща Ювентус в среща от 7-ми кръг на Серия А. „Малките тосканци" изненадващо победиха с 2:0 преди две седмици Интер на „Сан Сиро", а домакинският успех срещу Болоня окончателно заличи дефицитът от шест точки, с който Сиена стартира в първенството. Интересното е, че ако сега точките се брояха, „робур" щеше да има осем пункта в своя актив, а в класирането щеше да е пред Милан.

Ювентус за първи път загуби точки в Серия А при гостуването си на Фиорентина миналата седмица, но през уикенда „бианконерите" разгромиха с 4:1 Рома и показаха, че равенството във Флоренция е само леко отклонение от курса. След шест изиграни мача шампионите имат в своя актив 16 точки и продължават да бъдат лидери в класирането, макар и само с по-добра голова разлика от Наполи. Противно на очакванията обаче, настроението е малко по-лошо, отколкото трябва да бъде за отбор, който е лидер - торинци не успяха да запишат първата си победа в Шампионска лига, феновете се оплакват от цените на билетите, което доведе до празни трибуни при домакинството на Шахтьор, а в мача срещу украинците пролича умората в отбора и липсата на достатъчно дълга скамейка.

Противно на очакванията, Сиена постигна най-големите си успехи от началото на сезона след като отборът беше сполетян от епидемия от контузени футболисти. Любопитното е, че когато болните започнаха да се завръщат в лазарета, някои основни играчи пък получиха червени картони или прескочиха лимита от жълти. Ето защо, проблемите за Серси Косми не спират: контузен е Матео Контини, а Никола Белмонте, Марсело Ларондо, Роберто Витиело и Клаудио Терци изтърпяват различни срокове на наказания. Наставникът на Сиена вероятно ще заложи на игра с трима човека в защита, още повече, че Ювентус ще играе по същия начин. Интересното е, че на Косми любимата формация в Лече беше 3-4-2-1, която много често преминаваше в 3-5-1-1 или 3-4-3, така че сега също няма да видим нещо по-различно.

Гостите са без Симоне Пепе, който е контузен и без голмайсторът си в Шампионската лига Леонардо Бонучи, който изтърпява дисквалификация. Това означава, че Луисо или Мароне ще играят в отбраната и най-вероятно това ще бъде италианеца. Мркизио, Пирло и Асамоа са в центъра на полузащитата, докато Исла, Касерас и Лихтщайнер се борят за място на десния фланг на средната линия. Атаката ще се води от Вучинич и Джовинко при тактическа постройка 3-5-2.

Антнио Конте се завръща в Сиена за първи път след присъдата свързана с участието си в скандала с договорените мачове. Добрата новина е, че в петък наказанието беше намалено, а треньорският щаб на Ювентус има намерение да завърши седмицата с още добри новини. Със сигурност обаче Сиена няма да е съгласен с намеренията на именития си противник и очакванията са, че тосканци ще се бият до смърт за всяка педя от терена и ще дадат сериозен отпор на шампионите.

Прогноза за: Сиена- Ювентус 1:2


Последни 5 изиграни срещи:

Сиена:

13 септември Поджибонси - Сиена 1:4 (Приятелска среща)
16 септември Сиена - Удинезе 2:2 (Серия А)
23 септември Интер - Сиена 0:2 (Серия А)
27 септември Сиена - Болоня 1:0 (Серия А)
30 септември Лацио - Сиена 2:1 (Серия А)

Ювентус:

19 септември Челси - Ювентус 2:2 (Шампионска лига)
22 септември Ювентус - Киево 2:0 (Серия А)
25 септември Фиорентина - Ювентус 0:0 (Серия А)
29 септември Ювентус - Рома 4:1 (Серия А)
02 октомври Ювентус - Шахтьор Донецк 1:1 (Шампионска лига)


Досегашни срещи:

Сиена - Ювентус

14 срещи
1 победа за Сиена
2 равенства
11 победи за Ювентус
Голова Разлика: 29:7 за Ювентус


Коефициенти от bet365:
Сиена - 6.50
Равен - 3.80
Ювентус - 1.53

Коефициенти от Offsidebet:
Сиена - 6.75
Равен - 3.60
Ювентус - 1.55

 

Мачът можете да гледате на живо във ftv.bg!


> ВЗЕМИ ДО 300 ЛЕВА НАЧАЛЕН БОНУС В BETANO ТУК! <
  Сподели
144