Страмачони: Победихме, защото ограничихме силните страни на Фиорентина


Н. Гавазов

Страмачони: Победихме, защото ограничихме силните страни на Фиорентина

Старши-треньорът на Интер Андреа Страмачони коментира срещата от шестия кръг на Серия А с Фиорентина. Двата отбора сътвориха много здрав мач и предложиха на зрителите истински спектакъл, победител от който излязоха „нерадузрите" благодарение на попаденията на Милито и Касано. Това беше първи успех на Интер на „Сан Сиро" от началото на сезона, а спечелените три точки изкачиха тима на трето място в класирането на четири пункта от лидерите Ювентус и Наполи.

„Интер постигна тази победа, ограничавайки силните страни на Фиорентина, който умее да контролира много добре топката. По едно време много се ядосах, защото изпуснахме редица шансове да убием интригата в мача. В такива срещи има голям риск да загубиш минималното си преимущество и да се стигне до неочакван обрат", заяви Страмачони за Sky Italia.

„Мястото на Интер в таблицата за класиране ни е от голяма полза. Разбрахме, че трябва да изменим отношението си към работата. Снайдер? Той не е втори нападател, но не е и централен полузащитник. Това е играч с много особени характеристики. Трябва да извлечем максимална полза от качествата му. Това е моя задача. Впрочем, моите виждания за футбола остават непроменени", каза още наставникът на Интер.

 

  Сподели
116