Филипи: Всичко е в резултат от работата на Конте


Н. Гавазов

Филипи: Всичко е в резултат от работата на Конте

Треньорът на вратарите на Ювентус Клаудио Филипи коментира срещата от шестия кръг на Серия А с Рома. Както е известно, наставникът на „бианконерите" Антонио Конте няма право да присъства на пресконференциите преди и след мачовете на тима заради изтърпяването на наказанието си, а в края на седмицата стана ясно, че неговият помощник Масимо Карера е попаднал под ударите на закона във връзка с пътен инцидент, при който загинаха две момичета. За да се избегне излишният шум, с представителите на медиите се срещна треньора на вратарите.

„Готвихме се цяла седмица с Конте и помощниците му за този мач, така че това, което се случи тази вечер е в резултат на работата на Антонио", заяви Филипи след зашеметяващата победа на Ювентус.

„Това не е детска игра. Вярно е, че имаме прекрасен старт и което искахме от този мач го получихме много бързо, но недейте забравя, че се борихме срещу отбор, който ще направи важни неща през сезон и ще се намира близо до челните места през този сезон", каза още треньорът.

„Нападателите? Тази година Ювентус има голяма група нападатели и всички ние сме щастливи с техните изпълнения. Редуваме г в зависимост от това как работят по време на тренировките. Разбира се, ще дойде редът и на Никлас Бендтнер, но точно сега имаме играчи, които могат да ни дадат гаранции", сподели Филипи.

Той коментира и въпрос, свързан с кариерата на Буфон.

„По мое мнение, Буфон се намира в голям период от кариерата си и може да продължи да се представя още дълго време на тези нива. Дино Дзоф игра и след 40, така е не виждам, защо Джиджи да не успее да повтори това", завършва един от помощниците на Конте.

 

  Сподели
115