Анонс на 6-ти кръг на Серия А


Н. Гавазов

Анонс на 6-ти кръг на Серия А

Лацио - Сиена

Лацио посреща Сиена на върха в таблицата за класиране, докато „малките тосканци" се намират в зоната на изпадащите, но ако към сегашните две точки на хората на Серсе Косми прибавим онези 6, които бяха отнети преди старта на първенството, разликата между утрешните съперници ще е само един пункт! Освен това, представянето на двата тима е съвсем различно от седмица насам. „Римските орли" след трите си поредни победи загубиха домакинството на Дженоа и докато Владимир Петкович твърдеше, че „никой не е по-силен от Лацио", Единсон Кавани взе, че вкара три гола на Маркети. В същото време Сиена шокира Интер миналата седмица, а в четвъртък и Болоня, въпреки по-добрата игра на „рособлу".

Домакините ще са без контузените Диаките, Броки, Раду и Гонзалес, така че Лулич ще отиде на левия край на халфовата линия, а Маури в средата. Схемата на игра ще продължи да бъде 4-1-4-1 с Клозе отпред и Ледесма в опорната зона.

Серсе Косми пристига във Вечния град с куп проблеми в кадрово отношение. Контузени са Кампяноло и Контини, а наказания изтърпяват Ларондо, Белмонте, Витиело и Терци. Вероятно специалистът ще заложи на същия състав, който победи Болоня в четвъртък, а схемата на игра ще е 3-4-2-1 с Розина и Едуардо за Калайо.

След двете поредни загуби трябва да кажем, че спокойствието за Лацио приключи. Сега отборът трябва да се върне на победния си път, защото още загубени точки и то на „Олимпико" ще накарат взискателната публика на „орлите" да започне да се мръщи, а оттам до евентуални протести и преследване на футболистите по време на тренировки, крачката е само една. Предполагам, че Сиена няма да измени на стила си на игра и ще заложи на дефанзивен футбол. Не искам да си представя до какво ще доведе, ако Лацио не победи, освен това, тосканци победиха Болоня, но не убедиха, че заслужават успеха. Логиката сочи, че класни изпълнители като Клозе, Херарнес и Маури едва ли ще пропуснат да се възползват от грешките в отбраната на гостите.

Прогноза за: Лацио - Сиена 2:0

 

Сампдория - Наполи

Сампдория започна блестящо кампанията си и след пет мача „моряците" заемат трето място в класирането на Серия А. Хората на Чиро Ферара победиха при гостуванията си Милан и Пескара и завършиха наравно срещу Рома на „Олимпико", доказвайки че успехите им не са случайни. По всичко изглежда, че предположенията за борба за оцеляване ще се окажат неверни.

Наполи дели първото място с Ювентус и в средата на седмица „партенопеите" пометоха Лацио с 3:0, а хеттрик в този мач оформи Единсон Кавани, който навлиза в топ форма, а това не е никак добре за бъдещите съперници на неаполитанци. Очевидно е, че при сегашната небоеспособност на Милан и Интер, Наполи ще бъде основен конкурент на Ювентус за Скудетото. Но след сравнително лесните гостуванията в Сицилия, утрешното пътешествие до бреговете на Лигурско море се очертава да бъде истински тест за боеспособността на южняците, които на всичкото отгоре трябва да мислят и за мача срещу ПСВ в Лига Европа през следващата седмица.

Чиро Ферара няма как да е спокоен, защото в лазарета се намират Тисоне, Поли и Поци, а Макси Лопес, Мареска и Да Коща са наказани. Всичко това означава две неща: първо, средната линия на „моряците" ще бъде съвсем различна от това, което сме свикнали да виждаме досега и второ, наставникът на Самп ще бъде принуден да прибегне на поне двама футболисти от младежкия тим на клуба.

Наполи както винаги не страда от контузени футболисти и лазаретът на тима е почти празен - там се намира само Бритос, което обаче няма да окаже никакво влияние върху схемите и плановете на Мадзари. Вероятно старши-треньорът на тима ще извърши някои ротации, но тази дума вече не е толкова страшна на „Сан Паоло", защото за разликата от миналата година широчината на състава е голяма, а досегашните размествания не се отразиха върху резултатите и играта на отбора. Вероятно атакуващото трио в лицето на Пандев, Хамшик и Кавани ще остане, а вместо Инлер и Гамберини, ще видим Джемаил и Ароника.

Очакванията са за много високо темпо на игра. Наполи ще се опита да вземе преднина от самото начало, докато Сампдория повече ще се брани и ще разчита на контраатаки. Предимството на домакините е в многото игри, които се насъбраха на „партенопеите", докато плюс за гостите са многото отсъстващи в състава на „моряците". Какво отражение върху резултата ще даде всичко това ние няма как да кажем, но според мен по-близо до победата е Наполи. Равният резултат също е много вероятен.

Прогноза за: Сампдория - Наполи 1:2

 


Удинезе - Дженоа

Удинезе започна много лошо кампанията си в Серия А, но фриулци се завърнаха на пистата с победа над Милан у дома и равенства при гостуванията си на коравите Сиена и Торино. Пет точки в три мача - това е актива на Удинезе, който засега отрежда на отбора 14-то място в класирането. През седмицата Франческо Гуидолин още един път напомни, че целта на тима е да запази елитния си статут, но съдейки по последните резултати, треньорът едва ли е прав, но със сигурност Удинезе няма да бъде онзи фактор, който беше през миналия сезон. Но отборът си остава опасен и това вече го разбра Милан.

Дженоа не се справя кой знае колко по-добре от своите утрешни домакини, но двете победи засега оставят тима на девето място в класирането с две точки пред фриулци. „Грифоните" показаха, че са способни на неочаквани победи, а добрата игра срещу Ювентус показва, че генуезци имат потенциал. Вероятно Ди Канио трябва да поработи малко повече за да се потърси по-голяма последователност в представянето на тима.

Муриел и Домици са контузени и няма да могат да помогнат на своите, а това е лоша новина за домакините. Вероятно Гуидолин ще извърши някои ротации в халфовата линия, изпращайки на пейката Алън и Вилианс и започвайки мача с Пинци и Баду. Фараони има някакви шансове за игра на десния фланг на полузащитата, ако разбира се успее да се пребори с конкуренцията на Баста. Паскуале обаче ще измети Армеро на противоположния край. Схема на игра 3-5-2.

Гостите са без Марко Роси, Хуан Варгас, Бошко Янкович и Юрай Куцка, а това означава, че Ди Канио има проблеми с халфовата линия. Всъщност, състоянието на последните двама се подобри, но те не тренираха вчера с тима и не е ясно в каква степен могат да бъда използвани. Схема на игра 3-4-1-2, с евентуални по-дефанзивни действия на Антонели и Самприси, когато противника овладее топката и по-голяма активност от Бово и Гранквист, когато своите контролират коженото кълбо.

Двата тима ще играят с трима човека в отбрана, но това не значи, че ще станем свидетели на много положения за гол. Истинската битка ще е в средата на терена и по фланговете на защитата. Вероятно домакините ще се опитат да получат ранна преднина, което да им позволи да контролират мача. Ако това се случи, Удинезе е в състояние да победи и с два-три гола разлика. Обратното означава много тактическо надлъгване и неясен резултат.

Прогноза за: Удинезе - Дженоа 2:0

 

Интер - Фиорентина

Интер победи Киево в средата на седмицата и ако трябва да се вярва на италианските медии, именно успехът във Верона е спасил главата на Страмачони. Интересното е, че „нерадзурите" спечелиха всичките си срещи навън, а загубиха двете си домакинства, така че двубоят утре вечер ще покаже дали миланци ще успеят да развалят прокобата и освен това, в каква степен работи новата система с трима защитника (каквато използваше Гасперини). След пет изиграни мача Интер е на четвърто място с актив от 9 точки.

Фиорентина е без победа в последните си два мача, но „виолетовите" са първият отбор, който успя да открадне точки от Ювентус. Ако сме още по-точни, хората на Монтела надиграха своя съперник на „Артемио Франки" и на моменти поставиха пред шампиона доста трудни задачи за решаване. Определено може да кажем, че засега проектът на наставника на Фиорентина е сполучлив, защото „виолетовите" демонстрират много динамичен и разкрепостен футбол, но мачът утре вечер на „Сан Сиро" ще трябва да потвърди правотата на Винченцо.

Интер ще е без контузените Паласио, Марига, Снайдер, Мбай и Станкович. Както казахме по-горе, Страмачони няма да променя схемата на игра и ще остави 3-5-1-1 с Милито отпред и Касано зад него, така че отсъствието на Снайдер на практика няма да се усети, колкото и парадоксално да звучи това. Нагатомо и Перейра ще са на двата фланга, Ранокия и Киву в защита, а това означава, че Санети ще играе близо до Камбиасо в полузащитата.

Гостите пристигат без контузените Дела Рока, Ауилани и Хамдаоуи. Монтела има два варианта: единият е да използва същия състав, с който излезе срещу Ювентус (без Ромуло) или да извърши някои размествания с цел осигуряване на почивка на определени футболисти. Ако се стигне до ротации, вероятно Фернандес и Оливейра ще бъдат хвърлени в полузащитата, а Касани в отбраната на мястото на Родригес. При схема 3-5-2 Йоветич и Ляич ще започнат титуляри.

Очаква ни поредният любопитен и интересен мач. Не е изключено Интер да предостави инициативата на своя противник и „нерадзурите" да се опитат да контраатакуват, но има и вариант, при който домакините ще се стремят да овладеят инициативата от самото начало на срещата. Тогава миланци трябва да бъдат много внимателни по отношение на контраатаките на съперника си. Общо взето се очертава напълно равностоен двубой и равенството е най-логично. Но футболът е непредвидим спорт и на който от двата отбора да заложим в мача, няма да сгрешим.

Прогноза за: Интер - Фиорентина 1:1

 

Мачът можете да гледате на живо във ftv.bg!


> ВЗЕМИ ДО 300 ЛЕВА НАЧАЛЕН БОНУС В BETANO ТУК! <
  Сподели
224