Ювентус - Рома: Голямото надлъгване


Н. Гавазов

Ювентус - Рома: Голямото надлъгване

Ювентус - Рома
Стадион: "Ювентус Арена", Торино
Дата: 29.09.2012г.
Час: 21:45
Съдия: Никола Рицоли


Великолепната торинска машина загуби първите си точки в Серия А, а мачът на „Артемио Франки" дълго ще се споменава с неприятни чувства от феновете на „Старата дама", защото „виолетовите" поставиха много трудни задачи пред „бианконерите". Срещата на Ювентус ще се състои утре вечер за да се облекчи подготовката на тима за двубоя в Шампионската лига следващата седмица. Тук може би трябва да припомним, че през миналия сезон, когато 9-кратните победители в Купата на Италия не воюваха на всички фронтове, Конте си позволяваше лукса във всеки мач да хвърля най-доброто. Сега положението не е така и на лидерите трябва да се дава почивка. След пет изиграни мача Ювентус има в актива си 13 точки и разделя първото място с Наполи, изпреварвайки „партенопеите" само по повече вкарани голове.

Рома спечели служебно в Сардиния през уикенда след много странни обстоятелства, които доведоха до оставката на президента на Каляри Масимо Челино и през седмицата когато се състоя междинния кръг в Серия А очакванията бяха, че „вълците" ще надделеят над Сампдория, но голът на Мунари от „моряците" попари местните фенове и лиши възпитаниците на Зденек Земан от трите точки. Рома има нужда от точки, но сега ще ги търси в много неблагоприятна среда - в бърлогата на шампиона, където впрочем изобщо не обичат чешкият треньор, който от началото на сезона влезе в словесни бити с някои от босовете на „бианконерите" и накрая беше обвинен от Аниели, че е посредствен специалист.

Симоне Пепе и Симоне Падоин от Ювентус са контузени. Бонучи вече започна да тренира с останалата част от отбора, но бранителят със сигурност няма да започне мача, така че в центъра на защитата ще видим Мароне. Схемата а игра ще е 3-5-2 с Матри и Вучинич отпред и Пирло на обичайната си позиция.

Рома е без Лобонт и Додо, които продължават да лекуват своите травми, а пътуването ще пропуснат също Пиянич и Дестро, които се възстановяват от леките си наранявания. Добрата новина е, че Брадли и Освалдо се завърнаха в строя и вероятно Земан ще се довери на Пабло, така че атакуващото трио ще е в състав: Ламела, Освалдо и Тоти, а това означава, че Лопес ще започне мача от пейката. Пирис и Тадей ще се борят за мястото на десния бек, но тук смятам, че Иван има по-големи шансове да започне в стартовия състав.

Този мач ще е пълен със заряд и се очертава да бъде изключително интересен поради две причини. Първата е, заради враждата между Земан и Ювентус, което понякога насочва фокуса не към футбола, а към търсенето на сензации. Втората е, че ще станем свидетели на интересни тактически схеми и борба за надмощие там, където двата тима обичат да бъдат господари - средата на терена. Пирло е ключов играч за „Старата дама" , но последните му изпълнения не са толкова добри и дори има вероятност да бъде оставен да почива за Шампионската лига. Впрочем, мачът с Шахтьор Донецк може косвено да помогне на Рома, които в момента се намират в същото положение както своя съперник, но през миналата година, т.е. не обременен от участие в европейските турнири. Дали обаче столичани ще се възползват от това свое предимство във враждебната атмосфера на стадиона на Ювентус, това не може да кажем. Но със сигурност утре вечер надлъгването ще е голямо.

Прогноза: Ювентус - Рома 2:2

Последни 5 изиграни срещи:

Ювентус:

02 септември Удинезе - Ювентус 1:4 (Серия А)
16 септември Дженоа - Ювентус 1:3 (Серия А)
19 септември Челси - Ювентус 2:2 (Шампионска лига)
22 септември Ювентус - Киево 2:0 (Серия А)
25 септември Фиорентина - Ювентус 0:0 (Серия А)

Рома:

26 август Рома - Катаня 2:2 (Серия А)
02 септември Интер - Рома 1:3 (Серия А)
16 септември Рома - Болоня 2:3 (Серия А)
23 септември Каляри - Рома 0:3 (Серия А)
26 септември Рома - Сампдория 1:1 (Серия А)

Досегашнис срещи:

Ювентус - Рома

168 срещи
80 победи за Ювентус
48 равенства
40 победи за Рома
Голова Разлика: 270:183 за Ювентус

Коефициенти от bet365:
Ювентус - 1.66
Равен - 3.75
Рома - 5.00

Коефициенти от Offsidebet:
Ювентус - 1.62
Равен - 3.75
Рома - 5.25

Мачът можете да гледате на живо във ftv.bg!


> ВЗЕМИ ДО 300 ЛЕВА НАЧАЛЕН БОНУС В BETANO ТУК! <
  Сподели
215