Анонс на 5-я кръг на Серия А


Н. Гавазов

Анонс на 5-я кръг на Серия А

Киево - Интер

Киево претърпя три поредни загуби и въпреки, че те бяха срещу тежи съперници, „летящите магарета" не показват тази надеждност в отбрана както миналата година. Веронци имат три точки в своя актив и заемат 16-то място в класирането. За утрешния мач няма да могат да играят контузените Лучано, Палоши и Скуизи. Наствникът Ди Карло вероятно ще прибегне до схема 4-3-2-1, отколкото старата 4-3-1-2, а това означава, че Ди Микеле ще започне двубоя от пейката.

„Нерадзурите" впечатлиха с представянето си при гостуванията, но също така загубиха двете си домакинства срещу Рома и Сиена, в резултат на което отбора се намира на седмо място в класирането на шест точки от лидера Ювентус. Днес Страмачони поиска своеобразен вот на доверие и заяви, че никой не бива да отписва Интер. Поради контузии извън строя се намират Паласио, Мудингай, Марига, Мбай и Станкович, така че младият специалист вероятно ще използва в атака триото Касано-Снайдер- Милито, което пропиля осем чисти положения за гол срещу тосканци през уикенда.

Миналата година Интер победи тук с 2:0. Въпреки двете си домакински загуби, „нерадзурите" изглеждат много по-стабилно от предишния сезон и единственото, което трябва да започнат да правят е да започнат да вкарват положенията, които с лекота създават.

Прогноза за: Киево - Интер 1:2

 


Милан - Каляри

Милан е само с една победа в Серия А и натискът върху Алегри става все по-голям, но след загубата срещу Удинезе в неделя Галиани заяви, че цялото ръководство стои зад гърба на своя треньор. Това би трябвало малко да поуспокои нещата в тима, още повече, че съвсем скоро контузените футболисти би трябвало да започнат да се завръщат. За утрешния двубой извън строя остават поради травми Фламини, Мунтари, Щрасер, Пато и Дидак. Сапата и Боатенг са наказани, както впрочем и Алегри. Схемата на игра ще е 4-3-3 с Ел Шаарави, Пацини и Емануелсон. Бонера ще замени Сапата, а завърналият се в строя Робиньо ще започне двубоя от пейката.

Каляри загуби служебно от Рома през уикенда и единствената полза за сардинци от това, е че почиваха десет дни. Неприятностите от скандала през уикенда обаче продължават - днес президентът Челино обяви, че подава оставка, а това означава голяма неизвестност относно бъдещето на Каляри. Коси е под съмнение за утрешния мач, но отсъствието му няма да се отрази на тактическата постройка на тима. Схемата вероятно ще е 4-3-3 с обичайните заподозрени в атака Ибарбо, Пиниля и Рибейро.

Според последните съобщения от Италия, Алегри е получил последен шанс да запази работата си. Но трябва ли да казвам, че утрешният мач ще е ужасно труден за домакините - без редица ключови изпълнители, сред които най-креативния Боатенг, без треньора на пейката...

Прогноза за: Милан - Каляри 2:1

 

Наполи - Лацио

След мача във Флоренция, това е следващият двубой, който би трябвало да прикове нашето внимание. През уикенда двата тима загубиха стопроцентовата си производителност - Наполи се затрудни срещу Катания в Сицилия, а Лацио претърпя изненадващо поражение от Дженоа на „Олимпико". Днес Петкович каза, че никой не е по-силен от неговия отбор и победителят в утрешния сблъсък ще определи кой е по-конкурентноспособен на Ювентус за титлата. Мадзари от своя страна заяви, че отборът му ще играе ожесточено и ще търси победата.

За домакините няма да играе Бритос поради контузия. Маджо и Зунига са фаворити пред Место и Досена да заемат места на фланговете. Вероятно Пандев ще започне като титуляр и ако не впечатли ще бъде заменен от Инсие. Схема на игра 3-5-1-1.

Гостите са без контузените Броки и Раду, а Конко е контузен. Срещу Дженоа Петкович извърши някои размествания в състава и е напълно вероятно утре да видим типичната единадесеторка на „орлите' след като неделния експеримент се провали.

Наполи вероятно ще се опита от самото начало да контролира мача, докато Лацио ще разчита повече на контраатаки и задържане на топката в средата на терена. Ще станем свидетели на голямо дебнене от страната на двата тима, малко голови възможности и на малко попадения.

Прогноза за: Наполи - Лацио 1:0

 

Рома - Сампдория

Друг любопитен двубой. Рома си почина през уикенда и то срещу един от отборите, който създава много проблеми на столичани, но утре пък ще видим дали „вълците" не позагубиха малко от ритъма си. Домакините са с две победи (едната служебна), равенство и загуба, а поражението дойде на „Олимпико" срещу Болоня, което говори за известна нестабилност в Рома.

Сампдория в първите си три мача постигна три победи и най-неочаквано загуби точки срещу Торино през уикенда. Ако трябва да бъдем справедливи, „моряците" не заслужаваха победата и изглежда, че леко бяха подценили своя съперник. Визитата до Вечния град обаче е идеална възможност да бъдат отчасти компенсирани нещата, а вглеждайки с в класирането, поне на този етап това ще бъде срещу един от конкурентите.

Рома е без контузените Освалдо, Додо, Лобонт и Брадли. При отсъствието на Пабло Ламела ще започне като титуляр. Пиянич и Флоренци се предполага, че ще патрулират по фланговете на полузащитата. Схема ма игра 4-3-3.

Гостите са без контузените Едер и Поли, както и без наказаните Лопес и Да Коща. Липсата на основни състезатели и особено на Макси Лопес ще затрудни Чиро Ферара. Вероятно Естигарабия ще отиде на левия фланг на нападението, а Поци ще в средата на атаката. Схема на игра 4-3-3 с Росини и Кастадело в центъра на защитата.

Въпреки еднаквите схеми на игра, двата тима ще покажат различен футбол. Домакините ще се опитат да разиграват повече в средата на терена, докато гостите ще разчитат на атаки по крилата. По-малкото грешки в отбрана ще донесат успеха в този мач.

Прогноза за: Рома - Сампдория 3:1

 

Мачът можете да гледате на живо във ftv.bg!


> ВЗЕМИ ДО 300 ЛЕВА НАЧАЛЕН БОНУС В BETANO ТУК! <
  Сподели
253