Страмачони: Не отписвайте Интер


Н. Гавазов

Страмачони: Не отписвайте Интер

Старши-треньорът на Интер Андреа Страмачони за пореден път защити своя отбор след загубата от Сиена с 0:2 в рамките на четвъртия кръг от Серия А. „Нерадзурите" впечатлиха с представянето си при гостуванията, но също така загубиха двете си домакинства срещу Рома и „малките тосканци", в резултат на което отбора се намира на седмо място в класирането на шест точки от лидера Ювентус.

„Правилно е да бъдеш критикуван след поражението, но изводите трябва да бъдат направени в края. Има време да се посее семето и има време да се събере реколтата", заяви Страмачони по време на днешната си пресконференция преди утрешния мач с Киево от пети кръг на Серия А.

„Сиена не ни затвори в собственото наказателно поле. Дори да не искам да се извинявам се вижда, че построихме играта си и създадохме осем голови положения. Ако бяхме вкарали в поне един от случаите, сега отзивите за представянето ни щяха да бъдат съвсем различни", каза още наставника на „нерадзурите".

Представителите на медиите засегнаха и темата с Касано и Снайдер, които според някои специалисти не могат да играят заедно.

„Това твърдение изобщо не е вярно. В една ситуация Касано даде страхотен пас към Снайдер, и ако Уесли беше отбелязал, днес щяхме да говорим за новото смъртоносно дуо на отбора. Не може да размахаш магическа пръчка но това не означава, че прогресът е невъзможен. Не искаме да губим повече срещи като тази със Сиена", допълни Страмачони.

Следващият мач на Интер е срещу Киево утре вечер.

"Киево атакува много добре и също така добре се брани. Срещу Ювентус този тим стоя много добре до последните двадесет минути. Мачът с тях ще се превърне в тактическо предизвикателство. Ако наистина искаме да се докажем, е особено важно да спечелим тази среща. Трябва да подобрим играта си и да изчистим грешките, които не ни позволяват да бъдем постоянни в изявите си", каза още наставникът на „нерадзурите".

 

  Сподели
119