Фиорентина - Ювентус: Бианконерите ще загубят първите си точки


Н. Гавазов

Фиорентина - Ювентус: Бианконерите ще загубят първите си точки

Фиорентина - Ювентус
Стадион: "Артемио Франки", Флоренция
Дата: 25.09.2012г.
Час: 21:45
Съдия: Паоло Талиавенто


Фиорентина ще посрещне Ювентус в среща от пети, междинен кръг на Серия А. „Виолетовите" по нелеп начин пропуснаха да победят Парма през уикенда след като Йоветич не успя да вкара от „бялата" точка в 88-та минута и по такъв начин да сложи край на спора в този мач. На всичкото отгоре Валдес от „дуковете" отбеляза изравнителен гол в допълнителното време на срещата, но така или иначе проектът на Монтела изглежда убедителен. След четири изиграни мача флорентинци се намират на пето място в таблицата за класиране със седем точки в своя актив и при евентуална победа над шампионите ще се приближат на два пункта от „бианконерите".

Ювентус е единственият тим в Серия А, който остана с пълен актив от точки. През уикенда торинци трябваше да приемат Киево - един изключително неудобен съперник и това се потвърди в хода на мача между двата отбора. Домакините доминираха по всички показатели, отправиха четири пъти повече удари от своя противник, но вратата на Сорентино оставаше непокътната. Все пак закономерното се случи в средата на второто полувреме, когато в рамките на четири минути Куялиарела вкара два гола и донесе победата.

За Фиорентина няма да играят Франческо Дела Роса и Алберто Акуилани, които лекуват контузии, а Ел Хамдауи се възстановява от травмата си и едва ли ще бъде включен в заявката за утрешния сблъсък. Паскуал се завръща в строя и ще заеме мястото си на левия фланг на полузащитата. Атаката ще се води от Йоветич и Ляич, а Ромуло ще започне титулярв средата на терена само при положение, че Монтела даде почивка на Валеро или Писаро. Схема на игра 3-5-2.

Симоне Пепе и Симоне Падоин са контузени от Ювентус и няма да пътуват до столицата на Тоскана. Очакванията са Антонио Коте да направи много промени в халфовата линия - за по-малко от седмица това ще бъде третият мач на шампионите, които през уикенда ще приемат Рома, преди да посрещнат Шахтьор Донецк в Шампиоснак лига през следващата седмица. Схемата на игра обаче няма да бъде променяна и ще е 3-5-2, а добрата форма на Куялиарела почти сигурно му гарантират място в атаката от първия съдийски сигнал.

- Ювентус е без загуба в 43 мача от Серия А.

- Ювентус вкара най-малко два гола в последните си шест мача от Серия А.

- Ювентус е без загуба в последните си 11 мача срещу Фиорентина във всички състезания.

- Фиорентина е без загуба в последните си 6 домакински мача в Серия А.

- 90% от попаденията на Ювентус са през второто полувреме, а близо 2/3 от головете на Фиорентина са през последния половин час игра.

- Средната възраст на Фиорентина е 25.9 години (най-млад Капеци, 17-години, най-възрастен Лука Тони, 35 години). Ювентус е със средна възраст на играчите от 27.3 години (Бранеску, 18 год., Сторари, 25 год.)

Миналата година Ювентус помете с 5:0 Фиорентина на „Артемио Франки" и въпреки доброто състояние на духа в лагера на шампионите, утрешният мач идва в много добър момент за „виолетовите". От една страна флорентинци нямат нищо общо с миналогодишния отбор, а от друга това ще бъде четвъртата среща на „бианконерите" в рамките на по-малко от десет дни, а както казахме по-горе предстоят двубои с Рома и Шахтьор Донецк. Именно в такива моменти като утрешния и при такава сгъстена програма ще стане ясно дали шампионите имат сили да се борят успешно на два фронта. Очакванията са за тактически издържан мач, в който двата тима ще се опитат да завладеят средата на терена и оттам да пренесат играта в половината на съперника. При други обстоятелства не бих се колебал да се доверя на „Старата дама", но в случая това не е така. Предполагам, че Ювентус ще загуби първите си точки от началото на сезона именно на терена на един от най-непримиримите си съперници.

Прогноза за: Фиорентина - Ювентус 1:1

 

Последни 5 изиграни срещи:

Фиорентина:

18 август Фиорентина - Новара 2:0 (Купа на Италия)
25 август Фиорентина - Удинезе 2:1 (Серия А)
02 септември Наполи - Фиорентина 2:1 (Серия А)
16 септември Фиорентина - Катаня 2:0 (Серия А)
22 септември Парма - Фиорентина 1:1 (Серия А)

Ювентус:

25 август Ювентус - Парма 2:0 (Серия А)
02 септември Удинезе - Ювентус 1:4 (Серия А)
16 септември Дженоа - Ювентус 1:3 (Серия А)
19 септември Челси - Ювентус 2:2 (Шампионска лига)
22 септември Ювентус - Киево 2:0 (Серия А)


Досегашни срещи:

Фиорентина - Ювентус

152 срещи
31 победи за Фиорентина
51 равенства
70 победи за Ювентус
Голова Разлика: 257:164 за Ювентус


Коефициенти от bet365:
Фиорентина - 3.50
Равен - 3.30
Ювентус - 2.10

Коефициенти от Offsidebet:
Фиорентина - 3.40
Равен - 3.25
Ювентус - 2.10

 

Мачът можете да гледате на живо във ftv.bg!


> ВЗЕМИ ДО 300 ЛЕВА НАЧАЛЕН БОНУС В BETANO ТУК! <
  Сподели
157