Удинезе - Милан: Труден тест за росонерите


Н. Гавазов

Удинезе - Милан: Труден тест за росонерите

Удинезе - Милан
Стадион: "Фриули", Удине
Дата: 23.09.2012г.
Час: 16:00
Съдия: Доменико Чели

Удинезе посреща Милан в среща от четвъртия кръг на Серия А и при победа ще изпревари „росонерите". Вероятно едва тогава ще разберем дали това е последният мач на Алегри като треньор на вицешампионите или ръководството на италианския гранд наистина вярва на наставника на тима.

Удинезе се намира в дъното на таблицата за класиране и дефицитът от точки, с който Сиена започна кампанията си засега спасява фриулци от попадане в зоната на изпадащите. Изненадващо на пръв поглед за отбор, който за малко не влезе в групите на Шампионската лига, но трябва да отчетем факта, че „зебрите" се разделиха с водещи играчи през лятото, както и това, че Удинезе срещна в първите си три мача действащият шампион Ювентус и Фиорентина, чиито амбиции тази година са много високи.

Положението в Милан не е добро след раздялата с толкова много играчи през лятото. Отборът победи като гост Болоня, но е без успех на домашния си стадион след като претърпя поражения с по 0:1 от Сампдория и Аталанта и не успя да победи Андерлехт в средата на седмицата. Допълнително напрежение внасят различните съобщения в италианските медии, според които, ако Милан загуби в Удине, това ще е последният ма на Алегри като треньор. Това беше отречено от Галиани, но по-късно се тиражира скандал между наставника на тима и бившия нападател Индзаги, съответно и това беше опровергано, но съмненията, че нещата в лагера на Милан не са добри засега остават.

Удинезе е без контузените Муриел, Хойртаукс, Баду и Домици, както и без наказания Ладзари. Това ще накара Гуидолин да постави зад Ди Натале Барето или Фабрини. Схемата на игра ще е 3-5-1-1, като Баста и Армето ще заемат места по фланговете на полузащитата, а Пинци отново ще ръководи нещата в средата на терена.

Това, че лазаретът на Милан е пълен едва ли вече изненадва някого. В момента там се намират Пато, Робиньо, Мунтари, Бонера, Щрасер и Дидак. Това означава, че Мексес и Йепес ще играят като централни защитници. Монтоливо се очаква да се завърне в строя и ще заеме място в полузащитата, което означава, че Де Йонг отива на пейката. Схема на игра 4-3-1-2 с Пацини и Ел Шаарави/Къркич начело на атаката.

- Милан вкара най-малко 2 гола в 12 от последните си 15 гостувания в Серия А.

- В последните 3 мача на Удинезе в Серия А бяха вкарани над 2.5 гола.

- В последните 3 гостувания на Милан в Серия А бяха отбелязани над 2.5 гола.

- Милан е без загуба в последните си 5 мача срещу Удинезе във всички състезания.

- 3/4 от попаденията на Удинезе са през първия половин час на мачовете на фриулци, близо 2/3 от головете на Милан паднаха в последните 25 минути.

- Средната възраст на отбора на Удинезе е 24.8 години (най-млад Фаваро, 17г.; най-възрастен Ди Натале, 34 г.), средната възраст на отбора на Милан е 25.8 години (Нианг, 17г.; Йепес,36).


Това вероятно ще се окаже най-интересният мач от кръга. И двата тима ще търсят победата за да възстановят доверието след лошия старт на сезона. Ключът към успеха на „Стадио Фриули" винаги е бил в неутрализиране средната линия на домакините и максимално възползване от шансовете за отбелязване на гол. В това отношение Милан е крайно неубедителен и за последно го показа срещу Андерлехт. Трудно е да си представя, че Удинезе може да спечели този мач, но още по-трудно гостите да победят. При всички положения, "росонерите" са изправени пред много труден тест.

Прогноза: Удинезе - Милан 1:1

Последни 5 изиграни срещи:

Удинезе:

25 август Фиорентина - Удинезе 2:1 (Серия А)
28 август Удинезе - Брага 1:1 - 4:5 след дузпи (Шампионска лига)
02 септември Удинезе - Ювентус 1:4 (Серия А)
16 септември Сиена - Удинезе 2:2 (Серия А)
20 септември Удинезе - Анжи Махачкала 1:1 (Лига Европа)

Милан:

19 август Милан - Ювентус 2:3 (Приятелска среща)
26 август Милан - Сампдория 0:1 (Серия А)
01 септември Болоня - Милан 1:3 (Серия А)
15 септември Милан - Аталанта 0:1 (Серия А)
18 септември Милан - Андерлехт 0:0 (Шампионска лига)

Досегашни срещи:

Удинезе - Милан

77 срещи
13 победи за Удинезе
30 равенства
34 победи за Милан
Голова Разлика: 137:78 за Милан

Коефициенти от bet365:
Удинезе - 2.70
Равен - 3.40
Милан - 2.50

Коефициенти от Offsidebet:
Удинезе - 2.75
Равен - 3.10
Милан - 2.60

Мачът можете да гледате на живо във ftv.bg!


> ВЗЕМИ ДО 300 ЛЕВА НАЧАЛЕН БОНУС В BETANO ТУК! <
  Сподели
142