Анонс на 4-я кръг на Серия А


Н. Гавазов

Анонс на 4-я кръг на Серия А

Парма - Фиорентина

Парма посреща Фиорентина след две тежки гостувания на Наполи и Ювентус и домакинство на Киево, и не бива да ни учудва факта, че „дуковете" имат само три точки в своя актив. По всичко изглежда, че както миналата година отборът воден от Донадони ще разчита изцяло на домакинските си мачове, за да оцелее в елита.

Фиорентина от своя страна има шест точки в актива си, но „виолетовите" също спечелиха само домакинските си мачове. Ако флорентинци искат да докажат големите си амбиции през сезона, те ще трябва да потърсят успехи и извън „Артемио Франки" и в този смисъл визитата до Емилия-Романя е много подходяща за това.

Домакините са без трима контузени футболисти - Биябияни, Сантакроче и Сансон. Амаури се завърна в строя, но вероятно ще започне като резерва. Схема на игра 3-5-2 с Белфроди и Нинис начело на атаката.

Фиорентина са без Дела Роса и Акуилани, а състоянието на Ел Хамдуи остава неизвестно, но дори докторите да дадат зелена светлина за участието му в мача, със сигурност Мунир ще го започне от пейката. Фернандес и Ромуло могат да заменят Акуилани, а отпред почивка за Йоветич нам да има и той ще води нападението. Схема на игра 3-5-2.

Домакините ще са по-гладни за победа, докато Фиорентина ще се опита да извлече полза без да хаби много енергия заради предстоящото домакинство на Ювентус във вторник. Това прави срещата любопитна. Логиката е да се доврим на гостите, които наистина ще трябва да печелят и навън, ако искат да попаднат в топ4.

Прогноза за: Парма - Фиорентина 1:2

 

 

Катания - Наполи

Катания започна много силно сезона, с победа и равенство, но сицилианци ще трябва да възстановят силната си защита от миналия сезон, тъй като във всичките си досегашни мачове „слоновете" допуснаха по два гола, което ги прави много уязвими. Единствено контузения Кеко отпада за срещата, но това няма да се отрази по никакъв начин на игровата схема и постройка на Катания. Вероятно Маран няма да прави някакви кардинални промени от мача във Флоренция и ще остави на върна на атака Гомес, Бергесио и Бариентос. Схема на игра 4-3-3.

Наполи прави впечатляващ старт - „партенопеите" спечелиха и четирите си досегашни мача, включително и този в Лига Европа в средата на седмицата и по всичко изглежда, че хората на Валтер Мадзари нямат намерение да спрат дотук. По всичко изглежда, че напускането на Лавеци не се е отразило на играта на отбора, а ключът към тазгодишния успех се казва Горан Пандев, който буквално преоткрива кариерата си, вписвайки се идеално в новата схема на игра, която налага треньора - 3-5-1-1. Само Ароника се намира извън строя, така че Мадзари е свикал под знамената цялото си войнство и вероятно треньора ще хвърли в боя най-доброто.

Дербито на вулканите както е другото наименование на сблъсъците между тези два отбора ще бъде крайно любопитно. Последната победа на Наполи тук е от преди 10 години, когато двата тима се подвизаваха заедно в Серия В. Сега обаче гостите изглеждат по-мощни от всякога, с по-голяма дълбочина на състава в сравнение с миналата година. На всичкото отгоре Наполи пристига в подножието на Етна с отпочинали титуляри след като Мадзари реши да даде почивка на всичките си титуляри срещу АИК. Всъщност, това е първата успешна ротация на треньора, откакто отборът му заигра в Европа. Според мен, това ще се окаже и решаващо в утрешния сблъсък.

Прогноза за: Катания - Наполи 1:2

 

Сампдория - Торино

Сампдория ще се опита да продължи победната си серия от началото на сезона срещу другият новак в елита Торино. „Моряците" са един от четирите отбора с три поредни победи, но генуезци имат точка по-малко от лидерите заради дефицита от един пункт, с който започнаха сезона. Завръщането на Самп в Серия А наистина е впечатляващо и ако победите над Сиена и Пескара не изненадват никого, то 1:0 над Милан на „Сан Сиро" си е истинска сензация.

Торино изигра два мача срещу предполагаемите си конкуренти в битката за оцеляване (Сиена и Пескара) и успя да спечели 4 точки. Домакинската загуба с 0:2 от Интер едва ли ще изненада някого, но в този мач се видяха проблемите на „биковете" неточност на паса в средата на терена, когато полузащитниците биват притиснати, допускането на много индивидуални грешки в собствената половина и липса на завършващ удар.

Домакините са без наказания Поли и контузения Да Коща, участието на Едер е под съмнение, но едва ли ще започне мача в стартовия състав. Добрата новина е завръщането на Поулсен. Схема на игра 4-3-3.

Гостите са без контузения Сичиу. Според последните съобщения от лагера на Торино, Вентура ще даде почивка на Стеванович и Сгригня, което означава, че Вивес и Меджиорини ще попаднат в стартовия състав. Други промени треньорът няма да извършва, а схемата на игра ще е 4-4-2.

Този мач на книга ще е поредният за Торино срещу конкурент в борбата за изпадане, но поглеждайки към играта на Самп и къде се намират в таблицата за класиране „моряците" трудно е да си представим, че това е точно така. При всички положения двубоят ще бъде открит и интересен, тъй като философията на двата тима се основава на атакуващия футбол.

Прогноза за: Сампдория - Торино 2:1

 

Каляри - Рома

Каляри ще посрещне Рома в мач от 4-я кръг на Серия А и ще се опита да запише първата си победа в кампанията. В стартовия мач от сезона сардинци не издържаха след почивката при гостуването си на Дженоа, но срещу Аталанта и Палермо островитяните показаха характер и успяха да се доберат до равенства малко преди последния съдийски сигнал.

До този момент Рома има загуба, равенство и победа. Успехът срещу Интер на „Сан Сиро" показа хубавите страни на столичани: открита игра и голяма ефикасност в завършващия стадии на атаката. При поражението срещу Болоня на „Олимпико" пък се видя и колко е небалансирана защитната линия на тима.

Домакините вероятно ще са без Андреа Косу, който поднови занимания с отбора, но въпреки това продължава да се бори със своята травма. Астори се завръща и ще заеме мястото си в защитата. Сау, Пинила и Рибейро ще изградят нападателното трио при тактическа постройка 4-3-3.

Гостите пристигат в Сардиния без контузените Додо и Брадли, както и без не възстановените Даниеле Де Роси и Франческо Тоти, които вероятно ще се завърнат срещу Сампдория в сряда. Балдзарети и Пирис ще започнат като титуляри по фланговете на защитата, а Ламела, Дестро и Лопес ще водят нападението. Схема на игра 4-3-3.

През миналия сезон Каляри помете Рома на Луис Енрике, но сега начело на столичани е опитен специалист като Земан, който при всички положения е отчел грешките при поражението от Болоня. В този мач би трябвало да паднат много голове поради атакуващият футбол, който демонстрират двата тима, а относно победителят в мача, най-вероятно Каляри и Рома няма да успеят да се победят. Ако имаме възможност за игра с два знака, нищо не пречи да заложим и на „2".

Прогноза за: Каляри - Рома 2:3

 

Лацио - Дженоа 

Лацио посреща Дженоа и ще се опита да продължи победната си серия от началото на сезона. Победите над Аталанта, Палермо и Киево осигуриха на столичани девет точки, място на върха и най-добър старт на кампанията от 40 години насам. Тези успехи намериха своето продължение и на „Уайт Харт Леййн" в средата на седмицата, където „римските орли" завършиха 0:0 срещу Тотнъм в мач от Лига Европа.

Дженоа е с победа и две загуби, но „грифоните" изиграха срещу Ювентус много здрав мач и на моменти дори притискаха своя съперник. Едва ли едно поражение може да бъде повод за радост, но играта на генуезци срещу „бианконерите" със сигурност е зарадвала старши-треньора на тима Ди Канио. Сега Дженоа ще пътува до столицата, където може да се възползва от умората в редиците на своя съперник и да открадне нещо.

Броки и Раду са контузени от домакините, а Конко се възстанови от травмата, но едва ли ще бъде използван утре. Петкович няма да променя схемата на игра и ще остави Клозе самотен нападател с петима полузащитника. В средата на терена ще е Ледесма, а по крилата Кандрева и Маури.

Гостите пристигат без контузените Марко Роси и Хуан Варгас. Ди Канио може да използва схема 4-3-3 с Бориело, Имобиле и Янкович в нападение или 4-3-1-2 с Янкович и Бертолачи в ролята на плеймейкъри.

Домакините вероятно ще са изморени от пътуването до Острова и от това би могъл да се възползва техния противник. Освен това през следващите седем дни столичани ще играят още два мача и Петкович вероятно обмисля какви ротации да извърши в тима, за да запази неговата боеспособност. Именно от това ще зависят следващите резултати на Лацио, включително и в утрешния мач.

Прогноза за: Лацио - Дженоа 2:1

 

 

 

Мачът можете да гледате на живо във ftv.bg!


> ВЗЕМИ ДО 300 ЛЕВА НАЧАЛЕН БОНУС В BETANO ТУК! <
  Сподели
145