Дзампарини: Знам, че зарадвах медиите, уволнявайки Санино


Н. Гавазов

Дзампарини: Знам, че зарадвах медиите, уволнявайки Санино

Президентът на Палермо Маурицио Дзампарини коментира работата на бившия старши-треньор на тима Джузепе Санино и също така не пропусна да се заяде с журналистите, отразяващи живота в клуба. Както и се очакваше, само след три изиграни кръга, в които Палермо спечели само една точка, известният с непостоянния си характер футболен бос премахна Санино от треньорския пост и назначи на негово място Джан Пиеро Гасперини.

„Санино не успя да вземе отбора под контрол. Той трябваше да стане генерал, но това не се случи. Нямаше контакт между него и играчите. В Палермо не видях характер себераздаване, а още по-малко работоспособност - качества, които винаги са били характерни за тима. С една дума, Санино не си вършеше работата както трябва", заяви Дзампарини в интервю за Radio Radio.

Както е известно, президентът често попада в заглавията на медиите заради причудливите си решения, а от началото на сезона е подложен на критика след като продължи да продава някои от най-добрите футболисти на отбора. Още преди началото на шампионата в публичното пространство се правеха предположения, колко дълго ще изкара Санино на треньорския мостик на Палермо.

„Знам, че доставих радост на журналистите, уволнявайки треньора. Но по-добре е да направя това, отколкото да излетим в Серия В. Лошото е друго. Сега предстои да плащам заплати не само на Санино и четиримата му помощника, но и на новия треньорски щаб на Гасперини. Мисля, че няма нищо по-лошо в съвременния футбол един отбор да има толкова много треньори", допълни президента на Палермо.

 

  Сподели
90