Алегри: Положението в Милан не е толкова зле


Н. Гавазов

Алегри: Положението в Милан не е толкова зле

Старши-треньорът на Милан Маимилиано Алегри не се поддаде на паниката, въпреки че воденият от него отбор записа най-лошият си домакински старт за последните 82 години. Както е известно, „росонерите" претърпяха две поредни поражения с по 0:1 на „Сан Сиро", съответно срещу Сампдория и Аталанта. Единственият път това се случи през сезон 1930/31.

„Колко да е лошо положението в Милан? Имаме една точка повече, отколко на този етап през миналия сезон", заяви Алегри за Sky Sport Italia.

„Очевидно е, че не бива да губим по този начин, но сега трябва да гледаме напред в Шампионската лига. Имаме нужда от повече вяра, когато атакуваме и търсим гола, преди всичко се иска много решителност и убеденост. Всичко мина добре в Болоня и спечелихме лесно, а сега не беше така. След като Аталанта вкара, нещата станаха по-трудни за нас", каза още наставникът а Милан.

„Определено отборът се промени много, тъй като има няколко млади момчета тук, а те трябва да растат бързо. Трябва да се върнем на победния си път, но повече на психологическо ниво, отколкото на техническо. Момчетата трябва да се развият и да осъзнаят, че ако играят с тази нервност и боязливост, това няма да ни позволи да вървим напред. Миналият сезон спечелихме много малко мачове срещу големите отбори и се справихме по-добре срещу по-малките. Може би тази година ще е обратното", завърши Алегри.

 

  Сподели
90