Земан: Не сме против Юве. Само искаме да направим добър сезон


Н. Гавазов

Земан: Не сме против Юве. Само искаме да направим добър сезон

Старши-треньорът на Рома Зденек Земан заяви, че очаква положителен резултат от своя отбор срещу Болоня и в същото време призна, че неправилно е цитиран, когато по-рано тази седмица заяви, че президента на италианския футбол Джанкарло Абете е враг на най-популярния спорт в света.

„Аз не мисля по начина, по който заглавията на вестниците представиха коментара ми. Това не е лична нападка, а атака срещу системата, същата система, която трябва да подобрим", заяви Земан по време на днешната си пресконференция.

„Дали съм ядосан заради контузията на Де Роси? Не, такива неща могат да се случат. Винаги очаквам положителни неща от моя отбор във всеки мач. Някой играчи са далече от своя интернационален дълг тази седмица, но след два месеца те ще знаят какво искам от тях", каза още наставникът на Рома.

„Относно Дестро, той се чувства най-добре като централен нападател, но това не означава, че не може да бъде използван другаде. Мисля, че за един нападател е важно да атакува без значение дали ще започне отдясно, в центъра или отляво", сподели Земан.

„Искам да ме разберете правилно. Не сме против Юве. Ние сме Рома и ще се концентрираме върху това да направим възможно най-добрия си сезон. В тази лига има 20 отбора и мисля, че Серия А е по-балансирана от други лиги", завършва наставникът на Рома.

 

  Сподели
89