Буфон: Моят Ювентус!


Н. Гавазов

Буфон: Моят Ювентус!

Джанлуиджи Буфон сподели идеите си за Шампионската лига, Скудетото, за това, че като дете любимият му отбор е бил Дженоа, дисквалификацията на Антонио Конте и бъдещето си в Ювентус. Легендарният вратар седна за едно по-дълго интервю пред микрофоните на Sky Italia, в което обхвана най-различни теми.

„Има три или четири отбора, които поне на хартия ще ни бъдат конкуренти за титлата и ще поддържат интригата през цялата кампания. Мисля си за Милан, но и за Интер, Рома и Наполи, които не играят в Шампионската лига, но имат доста опитни играчи", заяви Буфон.

„Бианконерите" спечелиха Скудетото през първия сезон на Конте, но специалистът в момента се бори с дисквалификацията от десет месеца, която получи за участието си в скандала с договорените мачове.

„Конте постигна истинско чудо през последния мандат, защото ни даде вяра и решителност. Той обърна отбора отвътре като чорап и постиженията ни накараха да си вярваме повече. Очевидно е, че треньор като него ще ни липсва и ще ни бъде трудно без него", каза още вратарят.

Благодарение на успешния миналогодишен сезон, Юве се завърна в Шампионската лига и ще направи своя дебют в сряда срещу действащия европейски шампион Челси на „Стамфорд Бридж".

„Толкова много нощи във вторник и сряда бях принуден да гледам този турнир от своя диван. Имам хубав телевизор, но на терена е друго нещо. Пропуснах турнира, а също и моите съотборници, но тези две години вече са зад нас и сега сме готови да се борим за всяка последна капка пот във всеки мач. Дори няма да ни се отрази интензивната програма и няма да се чувстваме изморени. През миналия сезон Челси постигна чудо, спечелвайки Шампионска лига, защото имаше много силни отбори в турнира. Роберто Ди Матео им даде единство и монолитност и това им помогна да бъдат победители", каза още Буфон.

Преди пътуването си до Лондон, в неделя, в мач от третия кръг на Серия А Ювентус ще гостува на Дженоа - отборът от детството на Джанлуиджи.

„Моят чичо е привърженик на „грифоните" (Б.ред. прякорът на Дженоа) и символа на клуба стоеше на колата му. Като дете ми харесваха цветовете и обичах този митичен звяр, така че аз също започнах да ги подкрепям. Утре ще се изправим пред Марко Бориело, който е много обичан в съблекалнята ни, както и срещу Чиро Имобиле и знаем, че ни очаква тежък мач", продължава да споделя вратаря на Ювентус.

Със заминаването на Алесандро Дел Пиеро в Сидни ФК, Буфон наследи капитанската лента и заедно с това ролята да бъде символ на „Старата дама".

„Той искаше да преживее това ново приключение, което наистина ще го обогати. А съм убеден все пак, че Дел Пиеро ще има дълга кариера, през която може да постигне още много успехи", каза Буфон.

„Както казах вече, не горя от желание да си тръгна. Щастлив съм да бъда в една вълнуваща среда, в която се чувствам герой и да покажа на терена какво мога. Това ме прави щастлив, така че няма да има никакви проблеми относно подновяването на договора ми. Не бързам и може би това породи някакви спекулации в пресата. Ювентус има да помисли за много по-важни неща и единственото правилно нещо в моята ситуация е, че разговорите за контракта ми трябва да отидат на заден план. Щеше да е прекалено егоистично, ако исках нещо друго", споделя вратарят плановете си за своя нов договор.

„Моето бъдеще? Не съм мислил за това. Никога не казвай никога, но мисля, че когато приключа с Ювентус, това ще е краят на кариерата ми в Италия", завършва интервюто си Буфон.

 

  Сподели
229