Милан - Аталанта: Росонерите ще запишат първа домакинска победа през сезона


Н. Гавазов

Милан - Аталанта: Росонерите ще запишат първа домакинска победа през сезона

Милан - Аталанта
Стадион: "Джузепе Меаца", Милано
Дата: 15.09.2012г.
Час: 21:45
Съдия: Даниеле Орсато

Милан посреща Аталанта в среща от третия кръг на Серия А и ще се опита да докаже, че домакинското поражението на старта на шампионата срещу Сампдория си е чиста случайност. Успехът в Болоня дойде благодарение на хеттрикът на новото попълнение Пацини, но ако трябва да бъдем обективни, ще кажем, че „росонерите" имаха много проблеми в средата на терена и е повече от очевидно, че Масимилиано Алегри има над какво да работи.

Аталанта отново започна сезона с дефицит от точки заради скандала с уредените мачове и бергамци ще имат нужда от точки за да започнат да се измъкват от дъното. В първия кръг загубата от Лацио дойде най-вече от липсата на взаимодействие между нападателите и средната линия, а гостуването на Каляри се превърна в един от най-вълнуващите мачове на втория кръг, като основна заслуга за спечелената точка има вратарят Андреа Консигли, който спаси две дузпи.

Стана навик, когато кажем Милан, най-напред да поглеждаме към лазарета на „росонерите". Там в момента се намира почти половин отбор - Пато, Робиньо, Монтоливо, Мунтари, Щрасер и Дидак. Късно снощи бе съобщено, че Пацини е получил травма на десния си крак по време на тренировка, което със сигурност е хвърлило в паника феновете на отбора, но по-късно днес Джампаоло беше включен в групата за мача след като се изясни, че нараняването му не е сериозно. Другата хубава вест е завръщането на Абате, Боатенг и Амброзини, но не е сигурно дали титулярния десен бек ще започне мача, след добрите изпълнения на Де Силио. Схема на игра 4-3-1-2 с Ел Шаарави начело на атаката, като Къркич може да го замени след почивката.

Положението в кадрово отношение при гостите е още по-бедстващо. Контузени са Шелото, Пинто, Капели, Марилунго и Раданович, а отбелязалият своя първи гол за Италия Пелусо е наказан. Определено Стефано Колантуоно ще има проблеми с подреждането на състава, особено в областта на отбраната. Вероятно Бривио ще изпълнява задачите на ляв бек, а Стендардо и Манфредини ще изградят двойката централни защитници.

Статистика:

- Милан води на полувремето и печели мача в последните си три домакинства на Аталанта.

- Милан е спечелил 5 от последните 6 мача срещу Аталанта във всички турнири.

- Милан отбеляза най-малко два гола в 5 от последните си 6 мача в Серия А.

- Аталанта не успя да спечели 9 от последните си 10 гостувания в Серия А.

Бергамци ще излязат на „Сан Сиро" силно мотивирани от желанието си да ликвидират по-бързо дефицита от точки, с който започнаха сезона. В същото време Милан ще търси своята първа домакинска победа в Серия А. Проблемите за гостите могат да дойдат в областта на отбраната, а тези за „росонерите" от халфовата линия, въпреки завръщането на Боатенг. В този мач е по-разумно да се доверим на Милан, но нека да не изключваме и евентуална изненада, заради очаквания яростен отпор на гостите.

Прогноза: Милан - Аталанта 2:1

Последни 5 изиграни срещи:

Милан:

05 август Милан - Олимпия 3:1 (Приятелска среща)
09 август Реал Мадрид - Милан 5:1 (Приятелска среща)
19 август Милан - Ювентус 2:3 (Приятелска среща)
26 август Милан - Сампдория 0:1 (Серия А)
01 септември Болоня - Милан 1:3 (Серия А)

Аталанта:

28 юли Аталанта - Удинезе 1:0 (Приятелска среща)
08 август Аталанта - Кремонезе 0:2 (Приятелска среща)
18 август Аталанта - Падова 2:0 (Купа на Италия)
26 август Аталанта - Лацио 0:1 (Серия А)
02 септември Каляри - Аталанта 1:1 (Серия А)

Досегашни срещи:

Милан - Аталанта

102 срещи
47 победи за Милан
37 равенства
18 победи за Аталанта
Голова Разлика: 171:98 за Милан

Коефициенти от bet365:
Милан - 1.50
Равен - 4.00
Аталанта - 7.00

Коефициенти от Offsidebet:
Милан - 1.50
Равен - 3.75
Аталанта - 7.25

Мачът можете да гледате на живо във ftv.bg!


> ВЗЕМИ ДО 300 ЛЕВА НАЧАЛЕН БОНУС В BETANO ТУК! <
  Сподели
131