Анонс на 2-я кръг на Серия А


Н. Гавазов

Анонс на 2-я кръг на Серия А

Лацио - Палермо

Лацио посреща Палермо в среща от втория кръг на Серия А и ще търси отмъщението за онова 1:5 през февруари. Столичани започнаха отлично сезона, записвайки две победи в Лига Европа и грабвайки трите точки срещу Аталанта в Бергамо и настроението в лагера на „римските орли" е повече от оптимистично.

Поражението от Наполи в първия мач може да е приемливо като резултат, но 0:3 на „Бербера" може да бъде определено само с една дума - фиаско. Екстравагантният президент на Палермо Маурицио Дзампарини продължава с експериментите в отбора разпродавайки най-добрите си футболисти, което от своя страна доведе до недоволство сред феновете и обвинения към боса, че иска да изпрати тима в Серия В.

За домакините няма да играят контузените Едерсон, Диаките, Заури, Станкевчиус и Раду. Петкович вероятно ще заложи на схема на игра 4-3-3 с Маури, Кандрева и Клозе начело на атаката. Ледесма и Ернанес ще започнат в средата на терена, а другият футболист, който ще попълни полузащитната линия най-вероятно ще е Гонсалес.

Гостите са без намиращите се в лазарета Захави, Бриенца и Мантовани, което означава, че Къртич ще е появи в средата на терена, присъединявайки се към Барето и Донати. Ключът към успеха а гостите е силна средна линия, което може да се изрази в схема на игра 2-5-2. Атаката ще се води от Миколи и Ернандес.

Единственият проблем за домакините е мачът им с Мура в средата на седмицата, но едва ли словенците са изморили чак толкова „орлите", че това да се отрази на играта на тима. Палермо ще се отбранява от самото начало и ще се опита чрез контраатаки да вкара първи гол, но по-вероятното е, че „росанеро" няма да могат да се справят с тази задача и този мач се очертава да завърши по същия трагичен начин както предишния.

Прогноза за: Лацио - Палермо 2:0

 

 


Сампдория - Сиена


Сампдория направи сензационно завръщане в Серия А миналата седмица, побеждавайки Милан с 1:0 на „Сан Сиро" и сега хората на Ферара ще се опитат да развият успеха си и срещу Сиена. Треньорът обаче трябва правилно да управлява ентусиазма ма своите възпитаници и да ги накара да не се самозабравят, защото двубоят тази вечер е срещу конкурент в битката за оцеляване и загубата на точки ще е с двойна тежест.

Сиена започна кампанията си с домакинско равенство срещу Торино, но „бианконерите" се намират на последното място в класирането, защото стартираха с дефицит от шест точки. Тежка е задачата пред тосканци през този сезон, но пък начело на отбора е специалист като Серсе Косми, който миналата година за малко не спаси Лече от изпадане.

Единственият отсъстващ за домакините е наказаният вратар Анхело Да Коща, което няма да се отрази на игровия потенциал на генуезкия отбор, защото Ромеро е достоен заместник на португалеца. Големият избор на опции в средата на терена вероятно ще изпрати Мунари на пейката, така че в полузащитата ще видим Поли, Тисоне и Обианг. Схемата на игра ще е 4-3-3 като Лопес ще застане между Едер и Естегарабия в атаката. Берарди и Де Силвестри са в конкуренция за мястото на десния бек.

Сиена ще пътува до Лигурия с ужасяващи проблеми в кадрово отношение. Контузени са Анхело и Болцони, а в лазарета се намират Ларондо, Белмонте, Витиело и Терци. В Лече Косми залагаше на игра с трима нападатели, но днес заради многото отсъстващи най-вероятно специалиста ще се опита да укрепи средната линия чрез насищането и с играчи, което предполага схема на игра 3-5-2 или по-малко вероятната 4-5-1.

Начина, по който двата тима започнаха сезона би трябвало да ни накара незабавно да използване знак „1" в прогнозите си, но нека не забравяме също така, че наставника на годите Сересе Косми умее да мотивира футболистите си и освен това отдавна си е спечелил славата на голям хитрец. Малко повече предпазливост няма да е излишна и ако имаме възможност този мач е добре да се играе двоен.

Прогноза за: Сампдория - Сиена 1:1

 


Парма - Киево


Парма посреща Киево в друг интересен мач от втория кръг на Серия А. „Дуковете" започнаха кампанията си с поражение 0:2 в Торино срещу Ювентус, но едва ли този резултат е изненадващ, макар и двете попадения да предизвикаха дебат относно своята законосъобразност. Хората на Донадони заслужаваха загубата, защото излязоха срещу шампиона с нагласата как да не загубят мача и ако „бианконерите" бяха малко по-прецизни преди последния удар, „дуковете" нямаше да се приберат само с дефицит от две попадения.

Киево спечели три точки при домакинството си срещу Болоня, в общо взето равностоен и изпълнен с грубости мач, в който гостите останаха с човек по-малко в края на двубоя. През второто полувреме „летящите магарета" имаха повече късмет и с попадения на Пелисиер и Крузадо стигнаха до крайния успех.

На Парма няма да могат да помогнат основният нападател Амаури и Фабиано Сантакроче, които са контузени и вероятно с Белфидил ще помага на Пабон отпред. Схема на игра 3-5-2 с Галопа и Валдес в средата на терена. Почти сигурно е, че Лукарели ще започне мача и ще заеме мястото си на левия край на отбраната на „дуковете".

Киево е без намиращите се в лазарета Палоши и Драме, така че Ди Микеле и Пелисиер ще водят атаката на „магаретата". Марко Ригони и Лука ще играят заедно в средата на терена, но функциите на плеймейкър най-вероятно ще бъдат изпълнявани от последния. За ляв бек Ди карло ще избира измежду Йокич и Фрей.

Любопитен мач, защото двата тима са равностойни във всяко едно отношение. Предимството на Парма е в това, че отбора играе пред собствена публика, но интригата идва от отсъствието на Амаури. По тази причина отново не бива да посягаме лекомислено към знак „1". Лично аз тук не бих се ангажирал с твърд знак и ще предпочета по-малко рискованата игра под 2,5 гола.

Прогноза за Парма - Киево 1:0

 

Мачът можете да гледате на живо във ftv.bg!


> ВЗЕМИ ДО 300 ЛЕВА НАЧАЛЕН БОНУС В BETANO ТУК! <
  Сподели
197