Алегри: Нямам конфликт с Галиани


Н. Гавазов

Алегри: Нямам конфликт с Галиани

Масимилиано Алегри заяви след снощната победа над Болоня в среща от втория кръг на Серия А, че няма никакъв конфликт с вицепрезидента Адриано Галиани. Както е известно, вчера двамата влязоха в задочен конфликт, когато футболният ръководител каза, че целта пред Милан е спечелване на Скудетото, а няколко часа по-късно Алегри репликира, посочвайки към какво ще се стреми воденият от него отбор - попадане в Топ 3.

Представителите на италианските средства за масова информация веднага потърсиха интрига в тези изказвания и побързаха да съобщят, че Галиани и Алегри са в конфликт.

„Няма никакъв проблем между мен и Галиани. Ние говорим десетки пъти на ден с него, а също и с президента Берлускони. Той каза, че тима трябва да се бори за титлата, но това не е различно от моите думи, че ще се борим за първите три места", заяви Алегри след снощния мач.

Специалистът също така похвали играта на своя тим при успеха над Болоня и обърна внимание на героят в мача Джамполо Пацини.

Както е известно, „росонерите" загубиха първия си мач от първенството срещу Сампдория, но снощи показаха много мощ при гостуването си на Болоня и заслужено спечелиха с 3:1 благодарение на хеттрика на Пацини.

"Пацини дойде при нас с огромен апетит за победи. Той се старае много в тренировките. В момента все още не е в оптимална форма, но въпреки това доказа, че е играч, който умее да бележи голове. Той винаги го е правил и се надявам се да продължи да го прави", допълни наставникът.

„Тази вечер започнахме с две 20-годишни деца, които може да имат противоречиви изпълнения, но със сигурност ще растат. Все още има липсващи играчи, другите са нови и току що пристигнаха, така че ще отнеме време, но като цяло, ние се подобряваме. Странно е, че загубихме от Сампдория, не заслужавахме поражението, а тази вечер поведохме благодарение на грешка на техния вратар. Във всеки случай успехът ни е заслужен", каза още Алегри.

 

  Сподели
89