Легенди на Ювентус се съмняват в Бендтнер


Н. Гавазов

Легенди на Ювентус се съмняват в Бендтнер

Бившите звезди на Ювентус Джанлука Виали и Алесио Такинарди се изказаха противоречиво относно трансфера на Никлас Бендтнер в италианския шампион. Както е известно, датчанинът пристига под наем от Арсенал в последния ден на трансферния прозорец след седмица на спекулации, свързващи торинци с Едисон Кавани, Робин ван Перси, Фернандо Йоренте, Стеван Йоветич, Дидие Дрогба, Димитър Бербатов и други големи имена.

„Бендтнер не е лош играч, но той няма да позволи на отбора да направи тази стъпка по отношение на качеството. Със сигурност е приличен нападател , но като фен предпочитам да видя други нападатели в Ювентус", заяви Такинарди за Sky Sport Italia.

Бившият му съотборник Виали е малко по-мек по отношение на датчанина.

„Бих дал осем от девет на Юве за трансферната им кампания, като добрите играчи наистина са много скъпи. „Бианконерите" привлякоха Асамоа и Исла, които като съотношение качество - пари си е много изгодна сделка. От време на време Бендтнер изглежда като феномен, защото той е много сигурен в себе си и не се колебае да експериментира, а от това ще се възползва Юве, от неговата физика и смелост, но ако той иска да се открои над останалите, значи е избрал грешната лига. Предполагам, че Конте знае как да го използва най-добре", заяви от своя страна Виали.

 

  Сподели
96