Трансферният прозорец в Италия затвори - вижте какво се случи в последния час


Н. Гавазов

Трансферният прозорец в Италия затвори - вижте какво се случи в последния час

Много сделки бяха извършени в Серия А в последния час от последния ден на трансферния прозорец, което повтаря максимата, че повечето клубове оставят решаването на кадровите си проблеми за най-накрая, а това прави всяка година 31 август един от „най-горещите" във футболно отношение.

Прозорецът затвори точно в 20:00 часа българско време и не може да не направят впечатление, че в последните 60 минути бяха осъществени сделки с играчи като Алберто Джилардино в Болоня, Гастон Рамирес в Саутхемптътн и Марко Бориело, който напусна Ювентус в посока Дженоа.

Впечатляваща е дейността на новия член на Торино, който за по-малко от един час успя да вземе под наем от Дженоа полузащитника Валтер Бирса, както и подписването на договори на постоянна основа с 18-годишния черногорец Марко Басич и левият защитник на Каляри Алесандро Агостино.

Парма изпрати Пеле във Фейнорд, но привлече венецуелският тийнейджър Мануел Артеага. Ювентус пък изненадващо даде под наем на Сасуоло 19-годишният Боакие, след като по-рано през деня се появиха слухове, че все пак ганаецът остава в Торино.

Рома потвърди пристигането на уругваеца Марко Гойчоечея, а Пескара буквално в последните десет минути привлече под наем Франческо Модесто от Парма. Дженоа пък обяви, че Леонардо Малаци от Данубио се е присъединил към клуба.

С това лудницата на Апенините приключи, а сега остава да видим какво ще направят играчите в новите си отбори. Някъде назад остават всички онези слухове, спекулации и бомбастични изказвания, които стряскаха сънищата на запалянковците. Време е за футбол. Защото сезона започна.

 

  Сподели
87