Земан: Тоти постоянно подаваше топката в грешна посока


Н. Гавазов

Земан: Тоти постоянно подаваше топката в грешна посока

Старши-треньорът на Рома Зденек Земан изрази недоволството си от представянето на своите възпитаници в срещата от първия кръг на Серия А срещу Катания. Както е известно, столичният тим, който беше смятан за фаворит преди срещата едва спаси точката след гол на Лопес в 90-та минута.

„Като цяло, ние не показахме добра игра. Особено през първото полувреме. Бяхме много бавни. Нямаше агресия, нямаше контраатака... Просто владеехме топката и нищо повече. Но това беше безполезно владеене. Започнахме добре второто полувреме. Борихме се до края, но не бяхме в състояние да си осигурим победен резултат", заяви Земан за Sky Italia.

„Тоти игра прекалено широко. Той постоянно подаваше топката не там, където аз го бях помолил да я праща. Трябва още да работим над движението си в атака, както го правихме цяло лято. Всички тези подавания са безсмислени. Това позволява на опонентите ни да се прегрупират. Ако не се избавим от това, пътят ни няма да ни отведе никъде", каза още чешкият специалист.

„Имах пет дебютанта в състава си. Беше очевидно как им влияеше „Олимпико" и може би за това те не показаха това, което отработвахме преди сезона", допълни треньорът на Рома.

Земан не пропусна да подложи на критика работата на съдиите, въпреки клубната политика да не се коментират действията на реферите.

„Това е навик. Аз критикувам моите играчи когато не играят добре и правя същото с реферите. Двата гола на Катания дойдоха от засади и не смятам, че по този въпрос трябва да се мълчи", завършва Зденек Земан.

 

  Сподели
93