Алегри няма претенции към играчите си


Н. Гавазов

Алегри няма претенции към играчите си

Старши-треньорът на Милан Масимилиано Алегри след загубата от Сампдория в среща от първия кръг на Серия А заяви, че се опасява относно психологическото състояние на тима. Както е известно, „росонерите" надиграха напълно своя противник, изпускайки много положения за гол и в крайна сметка бяха наказани за пропуските си.

"Първото полувреме играхме много страхливо. След почивката заиграхме по-добре, но допуснахме гол след корнер от единствената възможност за Сампдория. Ударихме греди, имаше изчиствания от голлинията, вратарят на съперника също направи няколко спасявания. Просто нямахме късмет и нека не правим драми. Не бива да се обезверяваме от тази загуба. Ако бяхме изравнили с удара на Йепес, и после ако бяхме вкарали в края, можеше и да спечелим мача. Ако и втората греда беше гол, тогава хората щяха да кажат, че сме играли супер", заяви Алегри.

„Днес видяхме някои много добри неща. Да, през лятото се лишихме от много футболисти, но се видя, че имаме качествени играчи в отбора. В началото винаги е трудно, но постепенно ще израстваме. Що се отнася до усилване на състава, имаме още 5 дни за трансфери, в които да потърсим още футболисти. Разговорите с ръководството тепърва ще се състоят", каза още наставника на Милан.

 

  Сподели
98