Ювентус отрече за Давид Вия


Н. Гавазов

Ювентус отрече за Давид Вия

Ювентус отрече да е отправял оферта за звездата на Барселона Давид Вия, въпреки че според италианската преса Оскар Кардосо е опция, ако Фернандо Йоренте не може да бъде привлечен от Атлетик Билбао. Както е известно, „бианконерите" определиха Йоренте за цел номер едно това лято, но баските отказват да се разделят със звездата си за по-малко от 36 милиона евро, колкото е записано в клаузата за освобождаване на играча.

В същото време италианският шампион не възнамерява да заплати повече от 20 милиона евро за футболист, който се намира в последната година на своя договор и в момента ситуацията е в застой.

Въпреки това, вчера испанския вестник El Comersio съобщи, че „Старата дама" е насочила своето внимание към друга звезда от Ла Лига, а именно Давид Вия. 30-годишният носител на Световната купа току що се завърна от продължително лечение на контузията, която получи в края на миналата година и пропусна Евро 2012. Слуховете са, че Юве е предложил на нападателя четиригодишен договор със заплата от 8 милиона евро на сезон.

„Мога да кажа, че отричам да сме преговаряли с Вия. Той е страхотен играч, но не ни интересува. Искаме нападател със стила на Кавани или Йоренте, които са нашите основни цели заедно с Един Джеко", заяви генералният директор на Ювентус Бепе Марота в интервю за Mundo Deportivo

 

  Сподели
117