Дербито на Южна Италия отново ще бъде горещо


Н. Гавазов

Дербито на Южна Италия отново ще бъде горещо

Палермо - Наполи
Стадион: "Ренцо Барбера", Палермо
Дата: 26.08.2012г.
Час: 21:45
Съдия:

След три месеца почивка Серия А отново стартира и любителите на италианския футбол ще могат още в първия кръг да се насладят на едно от най-вълнуващите противопоставяния, а именно това между Палермо и Наполи. Дербито на Юга ще се играе на „Барбера" и обещава да бъде повече от интересно, между два отбора, които загубиха ключови футболисти през лятото, но които все така се ще се опитат да впечатлят.

Собственикът на Палермо Маурицио Дзампарини продължи политиката си от последните две години да продава най-добрите си играчи и ако трябва да преценим реалните възможности на тима, сицилианци нямат потенциала да се борят за нещо значимо през този сезон. Няма нищо изненадващо и в това, че в Палермо беше извършена поредната треньорска смяна и Бартоло Мути бе заменен от бившия наставник на Сиена Джузепе Санино, който е известен с това, че прави чудеса в отбор с ограничен потенциал.

Наполи преживя един впечатляващ сезон, през който игра плейофи в Шампионската лига и спечели Купата на Италия, побеждавайки непобедимия Ювентус. Вероятно, ако не си бяха отвлекли вниманието с евротурнирите „партенопеите" щяха да се намесят в битката за титлата, но така или иначе всичко е една история. Отборът беше напуснат от Лавеци и Гаргано, но за сметка на това тук остана емблематичния Валтер Мадзари, който дълги години работи с тима и е един от факторите за възраждането на Наполи.

За домакините няма да играят контузените Захави, Лорес и Мантовани, а Лабрин и Къртич изтърпяват наказания. Големият проблем обаче за Санино е липсата на бекове след заминаването на Балцарети, което означава, че вероятно треньора ще заложи на схема с трима защитници. Бриенца може да играе в средата на терена, което ще бъде нова роля за него, но 33-годишния халф е достатъчно опитен за да се справи с нея. Атакуващият тандем на треньора ще се състои от Миколи и Личич, който изглежда е готов да изпълнява тази роля, имайки предвид добрите му изпълнения през лятото. Вероятна схема на игра 3-5-2.

Зунига, Досена и Пандев за наказани и няма да ги видим на „Барбера". Тук трябва да кажем, че Наполи има проблеми с поста ляв полузащитник и не е изключено тук да видим Ароника, което ще бъде една доста непривична за него роля, с която няма да знаем как той би се справил. Атаката ще се води от Кавани, който ще е подкрепян от Инсине, а това означава, че Хамшик ще се върне по-назад. Всъщност, именно отсъствието на Лавеци принуждава Мадзари да изостави старата постройка 3-5-2 и да прибегне до по-консервативната 3-5-1-1, която обаче донесе успех на неаполитанците в мачовете им през лятото.

Дербито на Южна Италия винаги се е характеризирало с наличието в него на много страст и агресивна игра. Мачът обещава да бъде горещ! Двата тима се познават отлично и от самото начало ще се хвърлят в битка, чиито успех по всичко изглежда, че ще се реши в средата на терена. Не е ясно по какъв начин домакините ще се справят с атаките на своя противник по крилата, не е ясно също така дали Ароника ще успее да изпълни ангажиментите си в средата на терена. Лично аз бих отдал своите предпочитания за гостите, които макар и без Лавеци и Гаргано изглеждат много внушително.

Последни 5 изиграни срещи:

Палермо:

13 май Дженоа - Палермо 2:0 (Серия А)
29 юли Комо - Палермо 0:2 (Приятелска среща)
30 юли Палермо - Арис 1:0 (Приятелска среща)
04 август Палермо - Верона 1:0 (Приятелска среща)
18 август Палермо - Кремонезе 3:1 (Купа на Италия)

Наполи:

20 юли Наполи - Байерн Мюнхен 3:2 (Приятелска среща)
29 юли Наполи - Байер Леверкузен 2:1 (Приятелска среща)
01 август Наполи - Бордо 2:0 (Приятелска среща)
04 август Наполи - Брага 3:1 (Приятелска среща)
11 август Ювентус - Наполи 4:2 сл. прод. (Суперкупа на Италия)

Досегашни срещи:

Палермо - Наполи

38 срещи
8 победи за Палермо
12 равенства
18 победи за Наполи
Голова Разлика: 59:26 за Наполи

Коефициенти от bet365:
Палермо - 3.00
Равен - 3.25
Наполи - 2.38

Коефициенти от Offsidebet:
Палермо - 2.95
Равен - 3.05
Наполи - 2.45

Мачът можете да гледате на живо във ftv.bg!


> ВЗЕМИ ДО 300 ЛЕВА НАЧАЛЕН БОНУС В BETANO ТУК! <
  Сподели
82