Бехрами: Дойдох в Наполи, за да печеля трофеи


А. Павлов

Бехрами: Дойдох в Наполи, за да печеля трофеи

В средата на месец юни Валон Бехрами напусна Фиорентина и премина в Наполи, към който, според думите на полузащитника, са го довели по-високите амбиции. Халфът на швейцарския национален отбор иска да печели отличия на новото си работно място и е уверен, че тимът от Южна Италия има добри предпоставки за това.

27-годишният Бехрами вече изигра един двубой за "адзурите", в който Наполи отстъпи с 2:4 на Ювентус в спора за Суперкупата на Италия. Въпреки това швейцарецът е оптимист, като, според него, мечтаните трофеи могат скоро да дойдат.

"Още не съм печелил титла или друго отличие и тъкмо затова пристигнах в Наполи. Намирам се в голям клуб и вече само фактът, че мога да обличам неговия екип, е страхотно постижение за мен", сподели Валон Бехрами пред "Кориере дело Спорт".

"Няма да говоря за думата, започваща с буквата с (б.а. - Скудето), защото разбрах, че тукашните хора са много суеверни на тази тема. Все пак е ясно, че вярваме в този успех", добави бившият състезател на Уест Хем и Лацио.

В края на тази седмица отборът на треньора Валтер Мадзари влиза в новия сезон в Серия A като кандидат за предно място в класирането и Бехрами е положително настроен. "Мисля, че на нашия тим не му липсва нищо. На хартия разполагаме с окомплектован и силен състав. Всичко зависи от нашата мотивация в определени двубои, но седемте победи по време на лятната подготовка показаха ясно, че имаме победен манталитет", завърши Валон Бехрами.

  Сподели
123