Липи: Ювентус ще е сила и без Конте


Н. Гавазов

Липи: Ювентус ще е сила и без Конте

Марчело Липи е убеден, че Ювентус ще продължи да бъде сила и през сезон 2012/13 и при отсъствието на Антонио Контре от резервната скамейка на тима. Както е известно, наставникът на „бианконерите" получи десетмесечна дисквалификация, но все още може да тренира отбора.

„Не знам какъв недостатък ще е отсъствието на Конте. Всъщност, истинската работа се извършва през седмицата по време на тренировката, но след това всичко зависи доколко треньора е в състояние да помага отстрани, а той е един от най-емоционалните хора, които познавам", заяви Липи за Sky Italia.

Ювентус ще започне кампанията си като фаворит след като привлече някои нови попълнения. Бившият наставник на „Скуадраж Адзура" коментира ситуацията.

„Бих искал треньора да се доверява повече на Джовинко. Той е истински гении и по мое мнение, това е най-доброто лятно попълнение за Ювентус. Андреа Пирло ще повтори миналогодишното си представяне, защото той е от футболистите, които не остаряват. Що се отнася до Артуро Видал, той ми напомня за Едгар Давидс", каза още специалистът.

Дейността на Ювентус на трансферния пазар все още не е приключила и търсенето на нов нападател продължава. Медиите свързват един или друг футболист с преминаване в лагера на италианския шампион, но най-често се споменават имената на Едиб Джеко от Манчестър Сити и Фернандо Йоренте от Атлетик.

„Двамата са страхотни играчи. Ако един от тях дойде тук, отборът ще бъде значително укрепен за Шампионската лига", завършва Липи.

 

  Сподели
176