Путин ще инвестира в Милан?


Н. Гавазов

Путин ще инвестира в Милан?

Руският президент Владимир Путин вече е в преговори със Силвио Берлускони относно възможността „Газпром" да инвестира в Милан, съобщава днешната преса на Апенините. Както е известно, бившият министър-председател на Италия и добър приятел на Путин, в интервю за клубната телевизия на „росонерите" миналата седмица за първи път призна, че клуба е отворен за чуждестранни инвеститори.

Изявлението на футболния бос идва малко след продажбата на Тиаго Силва и Златан Ибрахимович, благодарение на което Милан успя да се справи в краткосрочен план с дълговата си криза и по този начин финансите на клуба станаха по-привлекателни за инвеститорите.

През уикенда Берлускони пътува до Русия на среща с Путин и днес се очаква боса да се завърне в Италия. Въпреки информацията, че пътуването на Силвио е свързано с политически въпроси, Mediaset съобщи, че двамата президенти са имали сериозни дискусии около това Путин да инвестира в Милан чрез компанията „Газпром".

Руският концерн в момента е основен спонсор на Шалке 04, Зенит Санкт Петербург и Цървена звезда. Преди две години „Газпром" поиска 30% от акциите на Милан, срещу което в касите на „росонерите" трябваше да влязат 180 милиона евро, но тогава Берлсукони отхвърли офертата. Предположенията сега са, че Силвио ще убеди Путин да окаже натиск на „Газпром" да вложи пари в Милан, който този път е творен за чужди инвеститори.

 

  Сподели
94