Наполи се справи с втори немски отбор


Н. Гавазов

Наполи се справи с втори немски отбор

Наполи продължава с доброто си представяне, побеждавайки късно снощи Байер Леверкузен благодарение на попаденията на Марек Хамшик и Горан Пандев. „Партенопеите" вече победиха Байерн Мюнхен в приятелски мач миналата седмица и трябваше да се справят с друг немски тест при домакинството на „аспирините".

Срещата беше изключително динамична и изпъстрена с доста интересни ситуациии. Първото положение в мача беше за гостите, като в 11-та минута Ролфес беше изведен сам срещу вратаря на италианците, но ударът му мина покрай страничната греда. Малко по-късно от изгодна позиция Инсине овладя по прекрасен начин една висока топка, но бранител на Байер успя да парира удара му, а веднага след това последва ново прекрасно положение за немския тим. В 27-та минута след комбинация между Досена и Инсине словашкият национал Марек Хамшик получи топката в малкото наказателно поле и откри резултата. Кислинг можеше да изравни, веднага, а малко след това положение за гол изпуснаха домакините.

Второто полувреме започна с гол - Мануел Фридрих беше оставен непокрит при изпълнение на ъглов удар и резултата стана 1:1. Наполи веднага притисна своя противник и малко след това Лено спаси страхотни удари на Джемаил и Хамшик, а Волшийд блокира опасен удар на Марек. Усилията на „партенопеите" се увенчаха с успех в 51-та минута когато Джемаил стреля от воле, Лено изби топката, но при добавката на Пандев стражът на Байер беше безпомощен - 2:1 за Наполи. До края на мача динамичният характер на срещата се запази и зрителите стана свидетели на няколко интересни ситуация, в които бяха замесени Инсине, Зунига и Хеглер.

В крайна сметка резултатът се запази и Наполи победи своя съперник с 2:1.

 

  Сподели
141