В Италия се заформя поредният скандал


Н. Гавазов

В Италия се заформя поредният скандал

В Италия се заформя поредния скандал след като президентът на Наполи Аурелио Де Лаурентис сензационно заплаши отборът да се оттегли от участие във финала за Суперкупата на Италия на 11 август срещу Ювентус в Пекин. Както е известно, по-рано също имаше спорове за мястото и датата на мача, но в крайна сметка двата клуба постигнаха споразумение.

Досега столицата на Китай е домакинствала на два двубоя за италианския трофей - през 2009 Лацио победи Интер с 2:1, а през 2011 Милан спечели срещу "нерадзурите" със същия резултат.

Според вестник Corriere dello sport Де Лаурентис е променил мнението си отново и е готов да бойкотира турнира.

„Можете ли да ми обясни какъв е смисълът да се пътува до Китай, няколко дни преди началото на сезона? Не, Наполи няма да отиде в Пекин. Това е лудо пътуване и безсмислено стрес", цитира изданието думите на Де Лаурентис.

Както е известно, имаше алтернативен план срещата да се играе на 4 август, но той беше изоставен с мотива, че времето за организиране на мача е твърде малко. Тогава босът на неаполитанския клуб все пак се съгласи с неохота за провеждането на двубоя на по-късна дата и поради това днешната информация в Corriere dello sport е доста изненадваща.

 

  Сподели
110