Наполи призова Медел да използва член 17


Н. Гавазов

Наполи призова Медел да използва член 17

Наполи призова полузащитника на Севиля Гари Медел да се позове на член на 17 и да напусне испанския тим, съобщава новината El Diario de Sevilla. Както е известно, чилиецът е свързван с „партенопеите" през последните няколко седмици като алтернатива на Валтер Гаргано. Въпреки това, преговорите със Севиля бяха прекратени тъй като италианците предлагат 5 милиона евро за Медел, докато Севиля иска за своя футболист 10 милиона евро.

Според изданието, 24-годишният полузащитник силно желае да напусне андалуския клуб това лято, но след като преговорите забуксуваха, вероятността чилиецът да си тръгне от Севиля изглежда невъзможна. Въпреки това от Наполи са посъветвали играча да се позове на член 17 от ФИФА, който позволява на всеки футболист, след определен период от изпълнението на договора си да изплати оставащите заплати според контракта и така да напусне като свободен агент.

Един от най-забележителните примери в това отношение е с Морган Де Санктис, който изкупи остатъка на договора си с Удинезе. Сега вратарят защитава цветовете на Наполи.

 

  Сподели
185