Лацио може да изхвърчи от Серия А


Н. Гавазов

Лацио може да изхвърчи от Серия А

Битката между Лацио и Италианският Олимпийски Комитет (КОНИ) се проточи прекалено дълго във времето, а резултатът е, че столичния клуб може да не получи лиценз за новия сезон и в крайна сметка да напусне Серия А.

Както е известно, с изключение на Ювентус всички останали италиански клубове нямат собствени стадиони и играят под наем на такива. Едно от условията даден клуб да получи лиценз за следващия сезон е да представи във Федерацията договор за сключен наем на даден стадион.

Лацио играе на „Стадио Олимпико", който е собственост на КОНИ и президентът на „орлите" Клаудио Лотито постоянно протестира срещу високия наем на спортното съоръжение.

Столичани отидоха толкова далече, че регистрираха „Стадио Барбера" в Палермо за домакинските си срещи в Лига ЕРвропа през следващия сезон.

„Проблемите между нас остават. Лацио не вземат никакви мерки да се свържат с нас и ако продължават с това темпо, те ще бъдат изключени от Серия А. Тогава никой няма да може да им помогне", заяви за Sky Sports президентът на КОНИ Джани Петручи.

 

  Сподели
268