Анонс на някои срещи от 38 кръг на Серия А


Н. Гавазов

Анонс на някои срещи от 38 кръг на Серия А

Ювентус - Аталанта

Скудетото се завърна в Торино за първи път след шест години - девет, ако не включим „Калчополи" - „Старата дама" си осигури титлата миналия уикенд в Триест срещу Каляри, но Антонио Конте и хората му има какво още да свършат до края - да приключат сезона без загуба и да спечелят Купата на Италия. Де Чели е контузен, а Видал изтърпява дисквалификация. Треньорът ще заложи на типичния си състав и схема на игра 3-5-2. Матри е предпочитан пред Бориело и Куялиарела за партньорство в атака с Вучинич, Пепе ще играе на левия фланг. Със сигурност Дел Пиеро ще вземе участие в двубоя, тъй като това ще е последният му мач в Торино.

За Аталанта може да кажем, че отиващата си кампания е успешна, имайки предвид всичко, което се случи миналото лято. Без иконата Крисъиан Дони, „оробиците" не само заличиха пасива от шест точки, с които започнаха шампионата, но успяха да се изкачат в средата на таблицата и да завършат достойно първенството. Контузени са Кармона, Консигли, Трибочи, Капели, Марилунго и Бриги. Стендардо изтърпява наказание - Колантуно е изправен пред проблем в кадрово отношение, имайки предвид късата резервна скамейка на Аталанта. Лучини ще играе като централен защитник, а Белини е в надпревара с Фери и Раймонди за мястото на десен бек. Денис ще води атаката, подкрепян отново от Макси Моралес. Схема на игра 4-4-1-1.

Домакините ще се опитат да вземат ранна преднина и да охладят бойният дух на своя противник. Многото контузени в лагера на гостите и класата на Ювентус предопределят изхода на този мач.

Прогноза за: Ювентус - Аталанта 3:0

Милан - Новара

В Дерби дела Мадонина Милан загуби титлата и ще завърши шампионата на второ място в класирането. През седмицата Алесандро Неста на специална пресконференция обяви, че все по-трудно се справя със скоростта на младите съперници, а освен това болките и травмите идват една след друга. В резултат на оттеглянето на бившия стълб в отбраната на Италия, пред Алегри стои задачата да намери централен защитник. Освен Неста, в днешния мач вероятно миланските фенове ще се сбогуват с Индзаги, Зеедорф, Дзамброта и Гатузо - ветерани, които вярно служиха „росонерите" през изминалите години. Ван Бомел също напуска, въпреки че засега няма официално съобщение за неговия трансфер в ПСВ. Пато, Мунтари, Бонера, Абиати и Емануелсон са контузени, а Абате е дисквалифициран. Предположенията са, че Алегри ще пусне в игра всички заминаващи, с оглед на това феновете да получат възможност да отдадат своята почит към играчите.

Новара ще изиграе своя последен мач в Серия А и единственото хубаво нещо е, че това ще стане на един от най-известните стадиони в света. Ужкани, Марианини, Мадзарини, Паци, Косер и Радованович са контузени, а Маскара е наказан. Схема на игра 3-5-2 с Моримото и Карачиоло в атака.

Едва ли темпото ще бъде голямо, въпреки очакванията за отворена игра. Новара ще се опита да контраатакува, докато Милан ще контролира владеенето на топката и инициативата. „Росонерите" ще направят всичко възможно да захранват с топки Индзаги и Ибрахимович, като шведът ще търси своя 29 гол в шампионата.

Прогноза за: Милан - Новара 2:0

Чезена - Рома

Чезена ще каже сбогом на Серия А пред своите фенове. „Морските кончета" заслужиха отпадането си - с четири победи в 37 мача и само 22 отбелязани гола резултатът е закономерен. За домакините няма да играят контузените Пудил, Колучи, Калдерони, Лауро, Якуинта, Мартиньо и Муту. Треньорът Барета ще използва схема на игра 3-5-2. Сантана ще играе на необичайно за амплоата си място - начело на атаката, а младия Филипи вероятно ще започне двубоя от пейката и на по-късен етап ще се включи в играта.

В Рим цари пълна неразбория. Луис Енрике разбра, че няма да може да направи от Рома „малката Барселона" и обяви за намерението си да напусне клуба, въпреки подкрепата на Франко Балдини, Валтер Сабатини и Франческо Тоти. Феновете обаче са тези, които прокудиха испанския специалист, както и медиите, които от началото на сезона подложиха Енрике на натиск, макар че от самото начало беше ясно, че Рома се намира в тестови режим и не бива да се очакват големи неща през този сезон. Бурдисо, Жуан, Касети и Стекеленбург са контузени, а Тадей е наказан. Освалдо и Къркич ще бъдат начело на нападението, а Тоти ще ги подкрепя. Отбраната ще остане същата, както в предишните мачове с Анхел и Роси по фланговете и Хайнце и Кяйер в средата.

Гостите ще е опитат да задържат повече топката и да търсят своя шанс, докато Чезена ще насити средата на терена и ще се опитва да спре атаките на своя противник. В края на краищата, Рома е по-качествения отбор и би трябвало гостите да постигнат успех.

Прогноза за: Чезена - Рома 0:2

Наполи - Сиена

Наполи след като отпадна от Челсив Шампионската лига иска отново да играе в най-престижния европейски клубен турнир. За изпълнение на тази задача „партенопеите" ще трябва да победят Сиена, а конкурентите Лацио и Удинезе да загубят своите срещи. Домакините са без контузените Кампаняро и Донадел, както и без наказаните Ароника, Джемаил и Кавани. Мадзари няма да промени схемата на игра и отборът ще излезе с постройка 3-5-2, като Лавеци и Пандев ще водят атаката. Маджо и Досена ще са на крилата, а Хамшик в средата на терена.

Сиена се оказа труден и корав съперник, като много от загубите на тосканци дойдоха след добра игра и отчаяна съпротива. Отборът отдавна си осигури безопасността и въпреки, че завършва сезона в долната половина на таблицата за класиране, хората на Санино оставиха добри впечатления с представянето си. Гостите са без контузените Анхело, Розетини, Песоли и Клайо.

Наполи ще се опита да реши нещата още до почивката, въпреки че домакините могат да имат някои проблеми с реализиране на положенията си, заради отсъствието на Кавани. Все пак, твърде амбициозно е да предположим, че гостите биха могли да направят нещо в мача.

Прогноза за: Наполи - Сиена 2:0


Лацио - Интер

Лацио посреща Интер в мач, който трябва да даде отговор на въпроса, кой ще бъде третия участник в следващия сезон на Шампионската лига. Еди Рея свърши много работа през кампанията 2011/12, включително специалистът успя да се справи с контузиите сполетели тима, но сега не всичко е в ръцете на столичния тим, който ще се надява на благоприятен резултат в Катяния, където Удинезе ще играе срещу едноименния тим. За домакините няма да играят намиращите се в лазарета Ернандес, Матусалем, Броки, Кресченци. Роки, Станкевчиус, Радо и Алфаро. Дисквалифицирани са Диего и Маркети. Добрата новина е завръщането на Клозе, заради когото Рея ще използвасхема 4-2-3-1.

Страмачони бетонира оставането си начело на отбора след победата в миланското дерби и запазване на теоретични шансове за завършване на сезона на третото място. Кастайнос, Киву, Станкович и Форлан са контузени, а Сезар е наказан. Санети ще играе в халфовата линия заедно с Камбиасо и Гуарин. Алварес и Снайдер ще трябва да подкрепят Милито.

Двата отбора ще играят, хвърлили по едно око на мача в Сицилия и знаейки, че равенството е напълно безполезно. Очакванията са за отворен мач, с много голови положения.

Прогноза за: Лацио - Интер 3:2

 

Катания - Удинезе

Катания няма за какво повече да играе след като си осигури безопасността, но едва ли сицилианци ще дадат толкова лесно трите точки на собствения си стадион. Контузени са Кристиан Лама, Бергесио, Суазо, Потенца и Капуано, а Биаджианти и Лоди са дисквалифицирани. Сиймор ще заеме място в средата на терена, а Кателани ще получи шанс от първия съдийски сигнал. Мота и Белучи се конкурират за място на десния фланг на отбраната.

Удинезе е само на точка от това, да се класира за участие в Шампионска лига, след като по-рано Наполи и Лацио допуснаха поредица от грешни ходове. Гостите са без контузените Исла, Айгеманг-Баду и Феронети. Все още не е известно дали Пинци ще започне като титуляр или ще се появи на по-късен етап от срещата. Перейра, Армеро и Фабрини са фаворити да подкрепят Ди Натале. Схемата на игра ще е 3-5-1-1.

Това ще бъде сложен мач, намиращ се в пряка връзка с другия двубой по същото време Лацио - Интер. Гуидолин и неговите хора изглеждат по-опитния тим и вероятно фриулци няма да изпуснат своя шанс. По-вероятно е Удинезе да победи, отколкото да загуби точки в Сицилия.

Прогноза за: Катания - Удинезе 1:2

 

 

Мачът можете да гледате на живо във ftv.bg!


> ВЗЕМИ ДО 300 ЛЕВА НАЧАЛЕН БОНУС В BETANO ТУК! <
  Сподели
138