Derbi della Madonina - Интер ще препречи ли пътя на Милан?


Н. Гавазов

Derbi della Madonina - Интер ще препречи ли пътя на Милан?

Интер - Милан
Стадион: "Джузепе Меаца", Милано
Дата: 06.05.2012г.
Час: 21:45
Съдия: Никола Рицоли

Развръзката на главната интрига на сезона в Серия А е близо както никога досега. Derbi della Madonina - събитие, което само по себе си е значително, но утре вечер неговата важност ще нарасне многократно. Скудетото, квалификациите за Шампионска лига и бъдещето на двама треньори са залогът в монументалният сблъсък на Милано. Иронията на съдбата е в това, че Интер - главният антагонист на Ювентус може да поднесе шампионската титла на „бианконерите". Същата тази титла, която преди шест години клубът на Масимо Морати спечели с победа извън футболния терен.

„Нерадзурите" на практика загубиха шансове да заемат третото място и закономерно възниква въпроса: кое за тях е най-важното? Да спечелят Дербито или все пак да натрият носа на торинци. Естествено, официалните лица на Интер дадоха отговор, че не може и да става дума за полягане на Милан. Андреа Страмачони дори заяви, че неговите футболисти ще играят с цялото си сърце и ще се раздадат на терена. Всъщност, нищо друго не остава на „нерадзурите", които загубиха гостуването си на Парма и изостават на точка от местата даващи право на участие в евротурнирите - пред Интер има два мача, които трябва да бъдат спечелени задължително, ако отборът иска да запази живи мечтите си за Европа.

Милан отново възвърна своя дух, след като в предишния кръг Ювентус неочаквано загуби точки срещу Лече. Дистанцията от лидера се съкрати на една точка и Скудетото, което вчера беше загубено, сега отново е близо както никога през последните седмици. Подкрепата си за отбора даде и Силвио Берлускони, заявявайки че Алегри може да се чувства напълно спокоен за поста си. По същото време когато е дербито в Милано, Ювентус ще играе с Каляри - корав отбор, който би могъл да изненада „бианконерите", но ако „росонерите" искат да останат в битката до края, те нямат друга алтернатива пред себе си в оставащите да мача, освен победата.


КАДРОВО ПОЛОЖЕНИЕ

Вчера информационните агенции съобщиха, че сезонът за Станкович е приключил. Освен сърбинът, на Интер в предстоящият мач няма да могат да помогнат още Кастайнос и Киву - румънецът ще се възстанови едва след седмица, а положението на Люк все още остава неясно. Леки травми имат Сезар, Милито, Оби, Поли и Снайдер, но петимата тренираха пълноценно с останалата част на отбора и са включени в заявката за мача. Наказани няма.

За Милан няма да играят контузените Пато, Силва, Зеедорф, Индзаги и Флавио Рома. Последните двама вероятно повече никога няма да облекат екипа на „росонерите", защото договорите им изтичат и няма да бъдат подновявани. Различни леки проблеми със здравето имат Ибрахимович, Абате, Мексес, Йепес и Дзамброта, но това няма да им попречи да участват в двубоя. Наказани няма.

 

ТАКТИКА

Тук ще станем свидетели на паритет - Масимилиано Алегри се придържа към схема на игра 4-3-1-2, а в последният мач на Интер Андреа Страмачони се опря на същата постройка, за да използва максимално качествата на Уесли Снайдер. Но ако функционалната роля на холандеца е по-близо до понятието трекуартист (на английски плеймейкър), то пред Боатенг задачата по-скоро е да създава заслон в зоната под нападателите. В друго време различните начини на използване на 4-3-1-2 могат да станат добра тема за дискусии, но в края на сезона едва ли предстоящата битка ще бъде решена с писане - утре вечер по-важна ще бъде мотивацията и формата на футболистите.

Поли ще замени Станкович и заедно с Гуарин и Камбиасо ще оформи полузащитната тройка. Атаката ще се води от Сарате и Милито, а зад тях ще се разположи Снайдер. Имаше вариант за игра с един нападател, а в ролята на плеймейкъри да бъдат използвани Алварес и Уесли, но както казахме по-горе, тази схема няма да бъде използвана.

Бонера и Йепес са в конкуренция за партньорство с Неста в центъра на отбраната. Робиньо е по-предпочитан да започне мача, а през второто полувреме Алегри вероятно ще замени бразилеца с по-пробивния Касано, използвайки головия нюх на Антонио в период, в който съперникът ще за почне да показва признаци на умора.

- Милан спечели 6 от последните си 7 гостувания в Серия А.
- Милан спечели едновременно първото полувреме и целия мач в 5 от последните си 6 гостувания в Серия А.
- Интер спечели последните си 3 домакински мача в Серия А.
- Интер вкара най-малко 2 гола в последните си 3 домакински мача в Серия А.

Интер доминираше в дербито по времето на Манчини и Моуриньо, но откакто Алегри пое тима, „росонерите" спечелиха три от четири издания. През по-голямата част от сегашния сезон Милан изглежда по-стабилен и по-силен от своя градски противник и вероятно Страмачони ще се опита да изгради солидна средна линия с потенциал за бързи контраатаки. От своя страна хората на Алегри ще правят всичко възможно да снабдяват Ибрахимович с дълги топки и след това противникът да бъде притискан и изтощаван от Робиньо и Боатенг заедно с тримата полузащитника, което като стратегия ще бъде много близка до тази, която изповядва Конте в Ювентус. И след като „нерадзурите" се изморят, в игра да бъде вкарат Касано, който да направи разликата в мача.

Достатъчни ли са силите и възможностите на Интер да препречи пътя на Милан? Едва ли „нерадзурите" могат да постигнат победа, но е напълно вероятно да завършват наравно. Това всъщност е напълно достатъчно за отбора от Торино, но в никакъв случай няма да устрои „росонерите". Така че, очакванията са да станем свидетели на едно от най-вълнуващите милански дербита през последните години. Както и да завърши то, празникът за любителите на италианския футбол ще бъде голям, а част от него ще станат малките радости и болката от загубата на любимия отбор. Мачът е утре вечер, а след него може би ще знаем повече за това, кой ще спечели Скудетото.

 Прогноза за: Интер - Милан 1:2

Последни 5 изиграни срещи:

Интер:

11 април Интер - Сиена 2:1 (Серия А)
22 април Фиорентина - Интер 0:0 (Серия А)
25 април Удинезе - Интер 1:3 (Серия А)
29 април Интер - Чезена 2:1 (Серия А)
02 май Парма - Интер 3:1 (Серия А)

Милан:

10 април Киево - Милан 0:1 (Серия А)
22 април Милан - Болоня 1:1 (Серия А)
25 април Милан - Дженоа 1:0 (Серия А)
29 април Сиена - Милан 1:4 (Серия А)
02 май Милан - Аталанта 2:0 (Серия А)


Досегашни срещи:

Интер - Милан

289 срещи
109 победи за Милан
72 равенства
108 победи за Интер
Голова Разлика: 438:437 за Интер


Коефициенти от bet365:
Интер - 3.75
Равен - 3.60
Милан - 1.90

Коефициенти от Offsidebet:
Интер - 3.60
Равен - 3.50
Милан - 1.95

 

Мачът можете да гледате на живо във ftv.bg!


> ВЗЕМИ ДО 300 ЛЕВА НАЧАЛЕН БОНУС В BETANO ТУК! <
  Сподели
153