Ще се превърне ли Божинов в герой? - Анонс на съботните срещи от Серия А


Н. Гавазов

Ще се превърне ли Божинов в герой? - Анонс на съботните срещи от Серия А

Лече - Фиорентина

Лече пропусна няколко големи възможности да изпревари Дженоа и след това неочаквано спечели точка в Торино срещу Ювентус. По този начин разликата от „грифоните" е три пункта, а утре тимът от Лигурия гостува на борещия се за място в Шампионска лига Удинезе. Това е поредният шанс за „апулийските вълци", които нямат друга алтернатива, освен да търсят победата в днешния двубой. Новините от лагера на домакините не са никак добри. Серджо и Корвия са контузени, но по-неприятното е, че Куадрадо, Муриел и Карозиери са наказани - Косми е без своите ключови играчи от атаката и ще бъде принуден да ги замени с Бласи и Божинов, което поставя под съмнение изпълнението на целите. Треньорът вероятно ще използва схема на игра 3-4-1-2 с Бертолачи зад двамата нападатели. Косми може да потърси и друг вариант с цел осигуряване на по-добър баланс - Одо да отиде на десния фланг, а Бертолачи да се върне в халфовата линия.

Фиорентина се намира в сложна и трудна ситуация, а скандалът с Ляич освен, че започва да придобива комичен оттенък, идва да покаже, колко много напрежение има в отбора. „Виолетовите" се нуждаят от точка и ако успеят да я вземат, ще гарантират своята безопасност. Евентуална загуба може да събуди и най-лошите им кошмари преди последния кръг. Гостите са без Амаури, Кролдруп, Варгас и Настасич, които са наказани. Ляич е изваден от отбора, а Йоветич, ако все пак бъде включен в групата, ще започне мача от пейката. Делио Роси вече не е начело на тима, но вероятно Винченцо Гуерини ще използва същата схема на игра, както бившия треньор - 3-5-2 с Гамберини в центъра на отбраната.

Очакванията са, че Лече ще превърне мача в истинска битка. Много специалисти предричат лесна победа за домакините, но аз не мисля така, защото „вълците" ще бъдат без двама от най-талантливите си играчи. Всъщност, Божинов може да се превърне в герой за своите, ако разбира се българина даде всичко от себе си в този мач и най-после покаже, че повече е съпричастен към случващото се на терена, отколкото извън него. Лично на мен ми се иска Валери да вкара гол и да донесе победата на своите. Точно по този начин смятам да играя своите залози и се надявам радостта ми да е двойна.

Прогноза за: Лече - Фиорентина 1:0

Коефициенти от bet365:
Лече- 2.00
Равен - 3.40
Фиорентина - 3.75

Коефициенти от Offsidebet:
Лече- 2.00
Равен - 3.40
Фиорентина - 3.60

 

Рома - Катания

Спокойно може да кажем, че сезонът за Рома е провален. Отборът се намира на четири точки от местата, даващи право за участие в евротурнирите и евентуална победа на Лацио в един от последните два мача ще означава край на всякакви възможности на „вълците" да играят в Европа. Като цяло, хаосът в лагера на столичния тим е голям, а случващото се през тази седмица олицетворява цялостното представяне на тима през сезона. Франко Барези каза, че Луис Енрике ще остане треньор, Валтер Сабатини намекна, че испанеца ще напусне, а самият треньор каза, че вече е взел решение за бъдещето си, но няма да го споделя. За домакините няма да играят контузените Бурдисо, Жуан, Кяер, Касети, Стекеленбург и Лобонт. Освалдо, Курчи и Роси са под съмнение! - спокойно Луис Енрике може да обяви „червен код" в защитата. Единствените опции в отбраната са Хайнце и Де Роси. Ламела се завърна от наказание, но той вероятно ще започне от пейката.

Катания ще пътува до Рим с една победа от последните си осем мача. Сицилианци отдавна си осигуриха безопасността, но има за какво да се хвърлят в битка тази вечер, защото Монтела е бивш треньор на столичния отбор и наставникът на „слоновете" може би ще поиска да докаже на Борда, че е трябвало да го запазят миналата година. Гостите са без контузените Лама, Суазо, Потенца и Капуано, а Споли е наказан. Гомес, Бариерос и Бергесио ще играят отпред, освен ако Кателани не получи шанс от самото начало. Схема на игра 4-3-3.

Интересен мач, в който един срещу друг се изправят двама млади треньора. Предвид финансовите и технически разлики между клубовете, Монтела се справя по-добре от своя колега, но испанеца често ни изненадваше през този сезон. Очаква се домакините да контролират и задържат повече топката, докато гостите да атакуват по-често по фланговете.

Прогноза за: Рома - Катания 1:1

Коефициенти от bet365:
Рома - 1.62
Равен - 3.75
Катания - 5.50

Коефициенти от Offsidebet:
Рома - 1.62
Равен - 3.75
Катания - 5.25

 

Мачът можете да гледате на живо във ftv.bg!


> ВЗЕМИ ДО 300 ЛЕВА НАЧАЛЕН БОНУС В BETANO ТУК! <
  Сподели
127